LUN SALAT | med bakt gresskar og blomkål

1. november 2018 | Middag

Er det en ting jeg virkelig har savnet det siste halve året så er det å ha livesendinger. Jeg elsker den måten å ha direkte kontakt med dere på! Men alle som har hatt små babyer ved hvor uforutsigbar hverdagen kan være. Jeg har flere ganger tenkt at nå kan jeg begynne igjen! Også – nei. Men nå begynner faktisk H å bli så pass stor at jeg har trua på at det skal gå!

I går rakk jeg i allefall å lage denne middagen live på Facebook og Instagram. Nå er jo litt av konseptet mitt at maten jeg lager skal være både kjapp og enkel. Så det var ikke mange minuttene han måtte leke på egen hånd. Kun 9 minutter, inkludert litt skravling, tok det meg å forberede denne middagen! Perfekt når man vil gjøre annet enn å stå på kjøkkenet!

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ingredienser

 • 1 lite gresskar
 • 1 blomkål
 • 1200 g kyllinkgklubber med urter
 • 2 ts chiliflakes
 • 1 pakke bladpersille
 • 100 g fetaost
 • 1 granateple
 • 10 mandler

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 220 grader.
 2. Kutt gresskaret i to, skrap ut frøene, og kutt det i små biter. Del blomkålen i mindre buketter. Kle et stekebrett med bakepapir, legg gresskaret og blomkålen på den ene halvdelen av stekebrettet, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Fordel kyllingklubbene på den andre halvdelen av stekebrettet, og krydre med urtemiksen. Stek brettet i ovnen i ca. 20 minutter.
 3. Kutt først bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Bank ut granateplefrøene (det er kun disse som skal spises) over en skål med baksiden av en spiseskje. Finhakk bladpersillen, hakk mandlene grovt og skjær fetaosten i terninger.
 4. Ha gresskaret og blomkålen i en serveringsskål og topp med persillen, granateplefrøene, mandler og fetaosten.

Dropper du kyllingen så har du en av mine favoritt, vegetar retter! 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

1. november 2018 | Middag