LUN HØSTSALAT | med avokado dressing

Reklame 8. oktober 2020 | Middags tilbehør, Oppskrifter

egen reklame

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

 

Endelig kom godværet vi har ventet på her på Tjøme. Så dagen i dag har for det meste gått med bilder til www.fitfocus.no både innendørs og utendørs.

Jeg elsker alle årstidene våre og alt de bringer med seg. Det beste med høsten er lukta, fargene, norske grønnsaker, frukt, selvplukkede bær,  den kalde luften og de lune kveldene.

Spesielt de norske grønnsakene i sesong synes jeg det er viktig at vi benytter oss av om sommeren og høsten!

Så i dag vil jeg gjerne dele denne lune salaten, fargerik og full av norske grønnsaker. Den passer som tilbehør til alt av kjøtt og fugel. Særlig høstens lam! Men kan også spises som en egen, kjøttfri rett!

Til 3-4 personer trenger du:

Ingredienser

  • 4 beter – gjerne forskjellige
  • 1 søtpotet
  • 400 gram rosenkål
  • 1 ts spisscummin
  • 2 ts chiliflak
  • 2 ts honning
  • 1 liten pose spinat
  • 1 avokado
  • 1 dl kesam
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt og pepper
  • 50 gram fetaost (valgfritt)
  • blåbær (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader. Kok opp en kjele med litt salt vann.

     

  • Skrell beter og søtpotet, og del opp i små biter. Fordel dem utover en stekeplate, og ha over litt olje, salt, pepper, chilliflak og spisscummen. Betene skal stekes i 20 minutter.

     

  • Del rosenkålen i 2 og kok dem i 3 minutter. Hell av vannet.

     

  • Ha litt olje i en stekepanne og stek rosenkålen i et par minutter. Ha over litt salt + honning.

     

  • Blend sammen avokado, sitron og kesam. Smak til med salt og pepper.

     

  • Bland sammen spinat, rosenkål, beter, søtpotet og blåbær. Ha over fetaost og avokadodressing.

Stort Smil

Desiree

 

APPLE HER GOOGLE HER

Reklame 8. oktober 2020 | Middags tilbehør, Oppskrifter