Luksus kokosboller med marsipan og nugatti; sukkerfri

17. februar 2016 | Godis og kaker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Å lage sunne, sukkerfri kokosboller har vel ikke hvert noe hokus pokus siden sukrin melis kom på markede. Skurinmelis, eggehviter, gelatin, kjøleskap og vips! Men jeg har aldri likt dem. Det er noe med smaken jeg ikke helt kan vende meg til. Dessuten har en kokosbolle så mye mer potensiale enn bare litt skum med sjokolade på! Og her må jeg innrømme at mitt andre hjemland Danmark gjør flødeboller et par hakk bedre enn vi gjør her i Norge.

Min favoritt har mandelbund dekt med nugatti, er trekt med mørk sjokolade og har et hint av bringebær. NAM! Hver gang jeg er hjemme må jeg ha en eller to eller tre, men jeg har lenge tenkt at disse kan man da lage sukkerfri? Så da har jeg gjort det!

Først trenger du sukkerfri marsipan. Enkelte helsekoster selger, men du finner oppskrift på både sukkerfri marsipan og nugatti
HER.

Nugatti kan fint erstattes av smeltet, mørk sjokolade.

 

Du trenger:
 

250 + 15 gram sukrinmelis
110 gram fibersirup clear
4 eggehviter
1 knipe salt
 
 
500 gram marsipan
 
 
200 gram smeltet sjokolade
Pynt; frysetørkede bringebær
 
 
Slik gjør du:
 
Skjær marsipanen ut i ca 20-25 runde stykker. Disse bakes i ovnen på 180 grader i 7 minutter – avkjøl.
 
Pisk så eggehviter, salt og 15 gram sukker til det blir en stiv masse.
 
Ha 250 gram sukrinmelis og fibersirup i en gryte, varm opp til det begynner å boble.
 
Sett så bollen med de stive eggehvitene opp på noe kaldt. Jeg satte den i bunn av vasken hvor jeg hadde kaldt vann, du kan sette dem opp på et kjøkken håndkle med isbiter, osv.
Visp så på høyeste hastighet mens du heller den varme sukker/sirupblandingen i. Pisk til det er helt stivt! Jeg pisket i 10 minutter.
Smelt den mørke sjokoladen i vannbad og smør litt på toppen av mandelbunnene.
 
Kom fyllet i en sprøytepose og fordel den på bunnene. Disse skal nå stekes i ovnen på 180 grader i 5 minutter.
Avkjøles helt før de dyppes i mørk sjokolade og pyntes med bringebær og/eller kokos.
 

Servert med masse kjærlighet på morsdag og Valentines.

 
Smil
Desiree
 
 
 
Notater:
 
 
 
 
 


17. februar 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (7)

  1. Mmmmm, nam, nam 🙂 Denne har jeg ventet på! De ser sååå gode ut :-)Har en i husstanden som ikke tåler nøtter, har du noen tips til hva jeg kan bruke som bunn (hvis jeg ønsker det) i stede for marsipan?

  2. Monica Kristiansen: Tåler personen ikke mandler? Veldig mange som ikke tåler nøtter tåler mandler. Mandler er nemlig ikke en nøtt – biologisk sett 🙂 Kan lage noen uten bun, eller bruke kjeks som bunn 🙂

  3. Åh, disse har jeg ventet på <3 Men er det 15 g sukker eller sukrin som skal piskes med eggehvitene?Takk for alt du deler på bloggen og snap! Du er helt super! 🙂

Comments are closed.