Luftige spelt og havrestykker – til hverdags, fest og burgere

23. juni 2015 | Frokost


Jeg lovet en bloggleser å komme med en oppskrift til burgerboller uten hvetemel. Resultatet ble utrolig bra, og disse kan du bruke til mer enn bare burgere!





Bollene er halvgrove, skikkelig luftige og gode på smak.

 

Du trenger

25 gram gjær

100 g havremel

400 g fin speltmel

1 dl melk

2,5 dl vann

1 ts salt

2 ts sukker

1/5 dl olje

 

Slik gjør du

Smuldre opp gjæren og strø over sukkeret.

Bland sammen melsortene + salt.

Kna melet og gjæren sammen.

Tilsett vann, melk og olje – kaldt. Kna deigen godt! Juster evt med mer vann eller speltmel.

Hemmeligheten er å elte den godt nok. Bruk minst 10 minutter.

 

La deigen heve i 1 time.

Del opp i fem emner og rull ut bollene. Strø over litt mel på toppen.

Stekes på 200 grader varmluft i 12-15 minutter, det kommer litt ann på ovnen din.

Tips: for å vite at de er ferdig kan du snu dem og banke på bunn. Det skal være en hul lyd.

 

Husk at du kan lagre oppskriftene direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER

 

Ønsker dere alle en deilig midtsommernatt.

 

Desiree


23. juni 2015 | Frokost

Kommentarer (9)

  1. Så kjempe godt ut! Skal prøve denne oppskriften til helgen, men hvilke ost bruker du på burgerene dine? 🙂

  2. Heidi: jeg ser ingen grunn til å gjøre det 🙂 her er det så små mengder at det ikke utgjør noen forskjell helsemessig, og du risikerer at gjæren ikke vil samarbeide 🙂

Comments are closed.