Jeg lovet en bloggleser å komme med en oppskrift til burgerboller uten hvetemel. Resultatet ble utrolig bra, og disse kan du bruke til mer enn bare burgere!
Bollene er halvgrove, skikkelig luftige og gode på smak.
Du trenger
25 gram gjær
100 g havremel
400 g fin speltmel
1 dl melk
2,5 dl vann
1 ts salt
2 ts sukker
1/5 dl olje
Slik gjør du
Smuldre opp gjæren og strø over sukkeret.
Bland sammen melsortene + salt.
Kna melet og gjæren sammen.
Tilsett vann, melk og olje – kaldt. Kna deigen godt! Juster evt med mer vann eller speltmel.
Hemmeligheten er å elte den godt nok. Bruk minst 10 minutter.
La deigen heve i 1 time.
Del opp i fem emner og rull ut bollene. Strø over litt mel på toppen.
Stekes på 200 grader varmluft i 12-15 minutter, det kommer litt ann på ovnen din.
Tips: for å vite at de er ferdig kan du snu dem og banke på bunn. Det skal være en hul lyd.
Husk at du kan lagre oppskriftene direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER
Ønsker dere alle en deilig midtsommernatt.
Desiree
så kjempegodt ut 🙂
Så kjempe godt ut! Skal prøve denne oppskriften til helgen, men hvilke ost bruker du på burgerene dine? 🙂
Natalie: kavli smøreost med jalapenio 🙂 ))))
Hei!Kan jeg bruke sukrin istedenfor sukker?
Heidi: jeg ser ingen grunn til å gjøre det 🙂 her er det så små mengder at det ikke utgjør noen forskjell helsemessig, og du risikerer at gjæren ikke vil samarbeide 🙂
Hvor mange fikk du? Og hvor mange kalorier er det PR stk?? 🙂
Kaja: Mener jeg fikk 8. regner ikke ut kalorier 🙂
Skal man ha alt det våte over kaldt? ingenting lunkent?
Oda: ikke noe lunkent 🙂