Holde dere fast for det er ikke siste gangen dere får denne bakemetoden servert på bloggen!
Enhver sunnmatblogg som følger med i timen har sin versjon av proteinbrød eller proteinrundstykker på bloggen sin. Det er verdens enkleste oppskrift som i bunn og grunn består av havregryn, cottage cheese og egg. Skikkelig yummy saker for de som vil ha noe sunt og putte pålegget sitt på.
Men det er ikke til å stikke under en stol at det er kompakte saker, litt som stekt havregrøt? Og jeg har lenge lekt med ideen om å tilsette cottage cheese og egg i en vanlig brødoppskrift – for å se hva som skjer.
Så i dag morges gjorde jeg det! Og resultatet er nok det beste brødet jeg har bakt! Hvorfor har jeg ikke gjort dette før!?!
Så luftig og saftig brød – med sprø skorpe!
Til 2 brød trenger du:
Ingredienser
Fremgangsmåte
- Strø sukker over gjæren og la det stå i 5 minutter
- Rør ut i 2 dl lunkent vann
- Rør sammen cottage cheese, egg og salt. Det gjør ikke noe om det er klumper i cottage cheesen. Disse forsvinner under steking
- Bland alt det våte og tilsett deretter mel litt og litt. Deigen blir noe mer klissete enn vanlig brød deig, men er fremdeles fast.
- Eltes i ca 10 minutter før du setter deigen til heving i 30 minutter
- Fordel deigen i 2 smurte brødformer og la de etterheve i 60 minutter
- Stekes på 220 grader, nederste rille i 40 minutter.
Det tar litt lengre tid å lage disse proteinbrødene, men guri så verdt det. Vi har alt spist opp ett!
Comments are closed.