Luftig proteinbrød med sprø skorpe

Luftig proteinbrød med sprø skorpe – bakt på havre og spelt

17. juni 2017 | Boller & Brød

Holde dere fast for det er ikke siste gangen dere får denne bakemetoden servert på bloggen!

Enhver sunnmatblogg som følger med i timen har sin versjon av proteinbrød eller proteinrundstykker på bloggen sin. Det er verdens enkleste oppskrift som i bunn og grunn består av havregryn, cottage cheese og egg. Skikkelig yummy saker for de som vil ha noe sunt og putte pålegget sitt på.

Men det er ikke til å stikke under en stol at det er kompakte saker, litt som stekt havregrøt? Og jeg har lenge lekt med ideen om å tilsette cottage cheese og egg i en vanlig brødoppskrift – for å se hva som skjer.

Så i dag morges gjorde jeg det! Og resultatet er nok det beste brødet jeg har bakt! Hvorfor har jeg ikke gjort dette før!?!

Så luftig og saftig brød – med sprø skorpe!

Luftig proteinbrød med sprø skorpe

Til 2 brød trenger du:

Ingredienser

  • 500 gram havremel
  • 500 gram siktet speltmel
  • 1 pakke fersk gjær
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl lunkent vann
  • 3 egg
  • 1 lite beger cottage cheese

Fremgangsmåte

  1. Strø sukker over gjæren og la det stå i 5 minutter
  2. Rør ut i 2 dl lunkent vann
  3. Rør sammen cottage cheese, egg og salt. Det gjør ikke noe om det er klumper i cottage cheesen. Disse forsvinner under steking
  4. Bland alt det våte og tilsett deretter mel litt og litt. Deigen blir noe mer klissete enn vanlig brød deig, men er fremdeles fast.
  5. Eltes i ca 10 minutter før du setter deigen til heving i 30 minutter
  6. Fordel deigen i 2 smurte brødformer og la de etterheve i 60 minutter
  7. Stekes på 220 grader, nederste rille i 40 minutter.

Luftig proteinbrød med sprø skorpe

Det tar litt lengre tid å lage disse proteinbrødene, men guri så verdt det. Vi har alt spist opp ett!

 

 

17. juni 2017 | Boller & Brød

Comments are closed.