LOADED SØTPOTETNACHOS | med kylling og alt som hører til

28. september 2018 | Middag

reklame: FITFOCUSE MATKASSE

God fredag morgen 🙂

Dagen vår startet kl.03:30 i dag. Noe som betyr at jeg etterhvert ligger ganske langt forran på min to do liste i dag 😉 Heldigvis er H av typen som er våken 1,5-2 timer før han vil sove igjen, hele dagen igjennom. Så da klokka nærmet seg 5 fikk sneket til oss et par timer til med søvn. Spent på hvordan han blir å legge i kveld. Om det blir til vanlig tid eller om han insisterer på at det er natta kl.17:00 😉

Vel, i dag stikker jeg innom for å dele en FITFOCUSE MATKASSE vri på en fredagsklassiker. Nachos!

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ingredienser

2 stk søtpotet

125 g cherrytomater

1 pakke vårløk

1 boks mais

1boks sorte bønner

1 pakke tacokrydder

600 g kyllingfilet

2 pakke hønsebuljong

1 stk avokado

1 beger salsa

100 g revet mozzarella

1/2 beger lett crème fraîche

1 bunt koriander

1 stk lime

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Vask og skjær søtpotetene i tynne skiver. Del tomatene i to, hakk opp vårløk og hell vannet av maisen og bønnene. Skyll bønnene godt i kaldt vann.

Vend søtpotetene i litt olje og legg dem utover en stekeplate med bakepapir på. Dryss over tacokrydder. Stek søtpotetene i ovnen i 20 minutter

Kok opp 1 liter vann og hønsebuljong. Legg kylling i vannet og la den småkoke i 10 minutter. Trekk kjelen vekk fra varmen og la kyllingen ligge i 5 minutter til. Riv så kyllingkjøttet fra hverandre.

Del avokadoen i to. Fjern stenen i midten og bruk en skje til å grave ut kjøttet. Del avokado kjøttet i skiver. Hakk opp koriander, og del limen i båter.

Ta søtpotetene ut av ovnen. Vend inn kylling, mais og bønner. Topp med ost og stek videre i ca. 5 minutter til osten har smeltet. Topp retten med hakket koriander, vårløk og avokado. Server med lett creme fraiche, salsa og lime.

Håper det smaker!

Stort Smil

Desiree

 

 

28. september 2018 | Middag

Kommentarer (1)

  1. Godt
    Hadde ikke alle ingredienser, men det fungerte bra med purre i stedet for vårløk, sitron i stedet for lime og Jarlsbergost over til slutt. Hadde også i litt jalapenos.

Comments are closed.