reklame: FITFOCUSE MATKASSE
God fredag morgen 🙂
Dagen vår startet kl.03:30 i dag. Noe som betyr at jeg etterhvert ligger ganske langt forran på min to do liste i dag 😉 Heldigvis er H av typen som er våken 1,5-2 timer før han vil sove igjen, hele dagen igjennom. Så da klokka nærmet seg 5 fikk sneket til oss et par timer til med søvn. Spent på hvordan han blir å legge i kveld. Om det blir til vanlig tid eller om han insisterer på at det er natta kl.17:00 😉
Vel, i dag stikker jeg innom for å dele en FITFOCUSE MATKASSE vri på en fredagsklassiker. Nachos!
TIL 4 PERSONER TRENGER DU:
Ingredienser
2 stk søtpotet
125 g cherrytomater
1 pakke vårløk
1 boks mais
1boks sorte bønner
1 pakke tacokrydder
600 g kyllingfilet
2 pakke hønsebuljong
1 stk avokado
1 beger salsa
100 g revet mozzarella
1/2 beger lett crème fraîche
1 bunt koriander
1 stk lime
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Vask og skjær søtpotetene i tynne skiver. Del tomatene i to, hakk opp vårløk og hell vannet av maisen og bønnene. Skyll bønnene godt i kaldt vann.
Vend søtpotetene i litt olje og legg dem utover en stekeplate med bakepapir på. Dryss over tacokrydder. Stek søtpotetene i ovnen i 20 minutter
Kok opp 1 liter vann og hønsebuljong. Legg kylling i vannet og la den småkoke i 10 minutter. Trekk kjelen vekk fra varmen og la kyllingen ligge i 5 minutter til. Riv så kyllingkjøttet fra hverandre.
Del avokadoen i to. Fjern stenen i midten og bruk en skje til å grave ut kjøttet. Del avokado kjøttet i skiver. Hakk opp koriander, og del limen i båter.
Ta søtpotetene ut av ovnen. Vend inn kylling, mais og bønner. Topp med ost og stek videre i ca. 5 minutter til osten har smeltet. Topp retten med hakket koriander, vårløk og avokado. Server med lett creme fraiche, salsa og lime.
Håper det smaker!
Stort Smil
Desiree
Godt
Hadde ikke alle ingredienser, men det fungerte bra med purre i stedet for vårløk, sitron i stedet for lime og Jarlsbergost over til slutt. Hadde også i litt jalapenos.