Hånda opp i været alle som elsker sprø nachos med masse smeltet ost, digg kjøttdeig og guacamole! Det høres veldig forbudt ut, men denne retten kan med veldig enkle grep gjøres sunn og næringsrik, og jeg vil nesten garantere at ingen vil merke forskjellen.
Her i huset bytter vi kjøttdeig ut med karbonadedeig, tilsetter ekstra grønnsaker i form av løk, mais, gulrot, paprika og sorte bønner og lager nacho chipsen selv! Det tar faktisk bare et par minutter i oven med dette lure trikset!
Klar?
De fleste har kanskje fått med seg at man lage sine egne nacho chips av lomper, litt olje og krydder? Men det går ikke veldig mange «chips» på et stekebrett, og tar derfor for 30 minutter å lage opp en passe porsjon med nachos. Vet ikke med deg, men jeg har ikke tid til å bruke 30 minutter bare på å lage den ene ingrediensen! Min løsning er derfor å steke lompene hele, for så å knekke dem opp i biter etterpå. På den måten tar det bare 10 minutter å lage nachos. I mens de er i ovnen kutter jeg opp grønnsaker og lager guacamole. Middag ferdig på 25 minutter.
Til nachos trenger du:
6 lomper
Litt olje
Tacokrydder
Slik gjør du:
- pensle lompa med litt olje.
- Stø over godt med tacokrydder
- Stek på 250 grader i 6-7 minutter
Til resten av retten trenger du:
1 pakke karbonade deig
1 gul løk
1 liten boks mais
1 liten boks bønner
Syltet jalapenios
1 stor gulrot
1 rød paprika
1/2 pose tacokrydder
Litt reven ost
Slik gjør du:
- Stek løk og gulrot i litt olje til løken er gylden.
- Tilsett kjøttdeig og krydder. Du skal ikke ha vann i slik det står på pakken.
- Ha så oppi paprika, mais, bønner og litt syltet jajapenios.
I en ildfastform legger du fyll, knust nachos, fyll, knust nachos og tilslutt litt ost.
Stekes i ovnen på 250 grader til osten er smeltet
Serveres med lett rømme, guacamole og salsa.
Hvem spiser taco i dag?
Smil
Desiree
Noater:
#oppskrift
#tacofredag
#nachos
#fettfattig
#proteinmat
#grønnsaker
#femomdagen
#supersunn
Ser skikkelig digg ut 😀
Ah, så digg dette så ut! den perfekte helge maten 😀
Anita funk: 1/4 del av en middagstallerken 🙂
Kunne du laget et innlegg der du viser hva du gjør før og etter en treningsøkt (aktiveringsøvelser, tøying og foam rolling)? 🙂 Elsker bloggen og snappen din!
Hvilken lompe bruker du?
Elise: det kan jeg gjøre 🙂
Wenche: speltlomper med havre, men du kan bruke hvem du vil 🙂
Jeg bruker også enkel hjemmelagd salsa tilKutt opp tomater i små biter, ha i litt fint oppkuttet løk og eventuelt paprikalitt salt og ønsket mengde finhakket jalapenos.Fersk koriander setter ekstra spiss på salsaen og gir en fin fargekombinasjon.
Men, er lomper med olje noe sunnere enn et par nachchips da?
Anonym: Ja 🙂 Og om du vil knipe ennå mer inn så blir de nesten like gode om du pensler de med vann 🙂
Dette skal prøves:-))
Hvilke bønner bruker du?
Fr: vanlige brune bønner 🙂 men bruk de du liker 🙂