En liten skjult perle

14. juli 2017 | Turer & Opplevelser

Planen min med denne ferien var å lage innlegg fra hvert sted vi har vært – kronologisk, når vi hadde kommet hjem. Men interessen for gårsdagens tur har vært så stor at jeg hopper rett ut i det.

Bakgrunnen for denne turen starter med et bilde på instagram for nesten et år siden. Jeg vet ikke hvem som hadde postet det, men både Daniel og jeg hadde tatt screen shot av det! Hit ville vi dra!

Ikke visste vi hva det het eller hvor det lå, men hit skulle vi! En liten bortgjemt vik i Norge. Med knall blått hav og hvit sand – omkranset av mektige fjell.

Ser du huset langt der nede?
Få utenfor Sogn og Fjordane vet om dette stede!

Vika heter Vetvika og ligger i Bremanger i Sogn og Fjordane.

Eneste måte å komme seg hit er til fots over Steinfjellet eller med båt.

Vika ble fraflyttet for ca 50 år siden, og blant måkeskrik, små bekker og blomsterenger finner du fremdeles tegn på det som en gang var her.

Veien ned fra fjellet er bratt, men trygg. Her er vi ca. halvveis nede.

 

Så vakker og stemningsfull som vika er, så er det ingen tvil om at veien til og fra dette magiske stedet er en stor del av opplevelsen.

Ruta er merket rød = krevende, og er ikke egnet for barn.

 

ut.no hadde helt klart den beste veibeskrivelsen hit, men når du først har funnet utgangspunktet for turen, nær hovedveien i Svarstad er veien over fjellet godt merket.

Turen i sin helhet er 16km, men både frem og tilbake skal du bevege deg ganske så bratt oppover og nedover 500 høydemeter. Dette gjør at turen er beregnet til 7 timer, uten pause. Det er jo ikke mange dagene siden vi gikk 800 høydemeter, fordelt på 6 kilometer oppover på Snøhetta, men denne turen synes jeg var mer krevende, men også mer magisk!

Værgudene var med oss denne dagen, og vi ble værende i Vetvika i noen timer før vi satte over fjellet på nytt.

Veien tilbake tar deg igjennom det som en gang var bygda og over fjellet på et annet punkt slik at du får en flott rundtur. Personlig var jeg veldig glad for at vi ikke skulle gå opp samme vei som vi hadde kommet ned.

Mitt siste blikk før fjellet tok over. Det gjorde rett og slett litt vondt å dra herifra.

 

Følg meg gjerne på Instragram og Snapchat  (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

14. juli 2017 | Turer & Opplevelser