Den lille smågodt guiden

3. februar 2017 | Ernæring

Det er fredag og hva skjer da?

Jo, da skal hele Norge koooose seg, meg selv inkludert! Og jeg tar kos alvorlig. Faktisk tar jeg det så alvorlig at jeg kjører tjue minutter i bil, over to øyer og helt til storbyen Tønsberg for å sikre meg skikkelig smågodt, for smågodt er favoritten!

Men, selv om smågodt er favoritten er det et aldri så lite fenomen som ofte gjentar seg hjemme hos meg, og jeg tror kanskje at jeg ikke er den eneste! Jeg har nemlig en lei tendens til å spise litt mer enn det som egentlig er godt!

 Noen som kjenner seg igjen?

Etterhvert har jeg utviklet noen små strategier som motvirker dette fenomenet, og som faktisk gjør kos litt mer kos!

  1. Jeg kjøper en egen smågodtpose som er til meg. På den måten blir jeg ikke fristet til å spise de bitene jeg egentlig ikke er så glad i, jeg kan på forhånd bestemme jeg for hvor mye jeg synes er fornuftig å spise og når det er tomt – ja da er det tomt da!
  2. Jeg fyller bordet med sunne alternativer. I tillegg til godisen setter jeg frem frossen mango, grønnsaker og småsnacks som man kan fylle munn og mage med.

 

I dag har jeg lagt ut et nytt hefte til alle mine online kunder med nettopp dette teamet ; Snop i passe doser

Med passe porsjonstørrelser og kalorier på over 50 søtsaker!

Ett av alternativene er så klart smågodt! Og jeg tenkte å dele et utdrag fra den oversikten her:

Favorittene fra Nidar:

• Sjokolade familien (49 kalorier per bit)

• Hobby bit (29,6 kalorier per bit)

• Spragleknas (45 kalorier per bit)

• Smørbukk fudge (52 kalorier per bit)

• Bringebær (35 kalorier per bit)

Favorittene fra Candyking:

• Krokodiller (22 kalorier per bit)

• Fersken (22 kalorier per bit)

• FargepleJer (45,6 kalorier per bit)

• Bubblizz (18,5 kalorier per bit)

• Fudge karamell (75,5 kalorier per bit)

 

99% av mine online kunder har vektreduksjon og livstilsendring som mål, og anbefales derfor å holde disse ekstra kaloriene til rundt 500 i uka.

Hva tenker du om det? Mye lite?

Hvis du har lyst til å laste ned hefte i sin helhet så finner du tilgang til det i FB gruppa FIT på 30 dager – Januar. Hefte inneholder en stor oversikt over vanlig godis og flere av mine mest populære oppskrifter med kalori- beregning og passe porsjon!

 

3. februar 2017 | Ernæring