Alle som følger meg vet at jeg ikke er noe frokostmenneske. Jeg sverger stort sett til fett teen min. Men jeg har jo Vilde som på grunn av sin diabetes er helt avhengig av en god start på dagen, også har jeg jo Daniel – som er ganske så bortskjemt med å få frokosten med seg på vei ut døren. Alt som kan gjøres klart dagen før er med andre ord gull for vår hverdag!
Det går derfor mye i smoothies, frokostcookies og diverse muffins, alt sammen enkle løsninger. Men det går også ann å gjøre det ennå enklere enn det! Frokostbarer!
Til 8 store eller 16 små barer trenger du:
Ingredienser
- 6 dl havregryn
- 3 egg
- 2 epler
- 200 gram eplesyltetøy uten sukker
- 1 ss kanel
- Frø fra en vaniljestang
- 1 ts bakepulver
- 1 krum salt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader varmluft
- Riv eplene på et rivjern
- Tilsett egg, syltetøy og krydder
- Bland godt
- Ta 3 dl havregryn og mal til mel i en blender eller stavmikser
- Rør inn havremel, havregryn og bakepulver
- Fordel røren i en smurt langpanne. Den skal være ca 1,5 cm høy
- Stekes i 25 minutter
Del opp i passe barer og oppbevar i kjøleskapet. Kan spises akkurat som de er, sammen med en smoothie eller kanskje noen friske bær og litt yoghurt! NAM!
kan denne gjøres lavkarbo ?
eventuelt med mandler eller kokkos masse
Kan man bruke eggerstatter på denne? Tåler hverken egg, banan eller avokado, så det kan ikke brukes..
Den skal lages i morgen!
Og takk for tips om egg-latte! Den skal og testes i morgen!
Knall gode! Hvordan er det best å oppbevare de?
Har du noen god erstatning til Eple og Eplesylte?
Er allergisk men vil gjerne prøve disse.
Og har ikke fantasi selv hehe.
Setter stor pris på svar 🙂