LcHf: Turkake med karamell og salte peanøtter

24. februar 2016 | Godis og kaker

 

 

Vi går når inn i entid av året som inviterer til uteaktiviteter, tur og kos i solvegge. Vinterferie, vår og påske er rett rundt hjørnet <3 Denne kaken minner på mange måter om snickers sjokoladen og egner seg både til bålkos, tursekk og et besøk på hytta. Orginaloppskriften er laget med mørdeig, sukker og hvetemel. Den finner du på godt.no
HER

Jeg har laget en glutenfri lavkarbovariant uten sukker og hvetemel. Jeg har også gikk alternativer for deg som ønsker en vaiant uten helsekostprodukter. Den er da ikke lavkarbo, men absolutt sunnere enn orginalen. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 


Til bunnen trenger du:

4 never mandler

6 ss mandelmel (eller havremel)

8 ss fiber sirup clear (eller honning)

 


Slik gjør du:

Legg mandlene til bløt i varmt vann i 10 minutter.

Etter 10 minutter heller du vannet av mandlene og kjører disse til en masse men blender eller stavmikser. Tilsett mel og søtning og kna til en seig deig.

Trykk denne ut på en bakepapir. Ca 0,5 cm tykk.

Sett den i fryseren.

 


Til karamellen:

75 gram smør

3 dl fløte eller vikingmelk

50 gram sukrin gold

3 ss fibersirup clear

3 dl salte peanøtter

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. 
Tilsett fløte, sukrin og sirup.
Kok på medium varme til det blir til tykk karamell, 30 minutter. Avkjøl i noen minutter. Strø peanøttene øver den avkjølte bunnen og hell karamellen over.
 Avkjøl i kjøleskap til karamellen har blitt fast. Smelt litt mørk sjokolade og hell dette over.

 

 

Disse blir med på tur i dag! Vi har nemlig planer om å ta middagen utendørs.

 

Smil

Desiree

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#turmat


#sukkerfri


#lavkarbo


#karamell


#karamellkake


#tur


#utensukker


#sukkerfri


#diamat

 


24. februar 2016 | Godis og kaker

Comments are closed.