LcHf: Turkake med karamell og salte peanøtter

24. februar 2016 | Godis og kaker

 

 

Vi går når inn i entid av året som inviterer til uteaktiviteter, tur og kos i solvegge. Vinterferie, vår og påske er rett rundt hjørnet <3 Denne kaken minner på mange måter om snickers sjokoladen og egner seg både til bålkos, tursekk og et besøk på hytta. Orginaloppskriften er laget med mørdeig, sukker og hvetemel. Den finner du på godt.no
HER

Jeg har laget en glutenfri lavkarbovariant uten sukker og hvetemel. Jeg har også gikk alternativer for deg som ønsker en vaiant uten helsekostprodukter. Den er da ikke lavkarbo, men absolutt sunnere enn orginalen. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 


Til bunnen trenger du:

4 never mandler

6 ss mandelmel (eller havremel)

8 ss fiber sirup clear (eller honning)

 


Slik gjør du:

Legg mandlene til bløt i varmt vann i 10 minutter.

Etter 10 minutter heller du vannet av mandlene og kjører disse til en masse men blender eller stavmikser. Tilsett mel og søtning og kna til en seig deig.

Trykk denne ut på en bakepapir. Ca 0,5 cm tykk.

Sett den i fryseren.

 


Til karamellen:

75 gram smør

3 dl fløte eller vikingmelk

50 gram sukrin gold

3 ss fibersirup clear

3 dl salte peanøtter

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. 
Tilsett fløte, sukrin og sirup.
Kok på medium varme til det blir til tykk karamell, 30 minutter. Avkjøl i noen minutter. Strø peanøttene øver den avkjølte bunnen og hell karamellen over.
 Avkjøl i kjøleskap til karamellen har blitt fast. Smelt litt mørk sjokolade og hell dette over.

 

 

Disse blir med på tur i dag! Vi har nemlig planer om å ta middagen utendørs.

 

Smil

Desiree

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#turmat


#sukkerfri


#lavkarbo


#karamell


#karamellkake


#tur


#utensukker


#sukkerfri


#diamat

 


24. februar 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (31)

  1. Anonym: Vanlig kremfløte 🙂 Kommer helt ann på hvor store biter du vil ha 😉 Fikk 15 🙂

  2. De så kjempe gode ut! Dette skal jeg prøve ut! Tusen takk for tips og ha en flott dag 🙂

  3. 4 never mandler hvor mye mandelmel tilsvarer det??? Som jeg allerede har kvernet i en box her i skapet!

  4. Denne må testes! Ser helt nydelig ut! Er gravid og synes det er vanskelig å vite hva som er trygt av helsekostprodukter å bruke, vet du noe om det?

  5. Laila: Har egentlig ikke noe å si 🙂 Jeg brukte bare en brødform, du kan bruke hva du vil 🙂

  6. Denne smakte rett og slett snadder 🙂 Hvilken sjokolade brukte du på toppen her?Jeg brukte 70% kokesjokolade nå, men den er det jo litt sukker i. Tenkte jeg skulle lage den til mamma, som har diabetes 2.

  7. Hei, skal vi røre i karamellen under koking? min ble sånn små bløt.. stivnet ikke etter en natt i kjøleskapet..

  8. Har malte mandler (fra jul) i skapet. Kan jeg bruke det i stedet for mandelmel?

  9. Den var knallgod, slo så godt an hos mannen min også (som i utg.pkt ikke liker sukkerfri godis), men vet du hvor mange karbohydrater det er i denne? Prøvde å regne ut sjøl, men trur jeg regnet feil.

  10. hei. lurer også på karbohydrat innhold da jeg har en sønn med dia 1. Lager denne nå.

  11. Ragnhild Alice: Kommer helt ann på sjokolden du bruker. Det er ikke mer enn rundt 30 karbo i hele kaken!

  12. Anonym: Vet ikke 🙂 Jeg tar bare 4 håndfuller 🙂 Er ikke så nøye. Du trenger bare ca 🙂

Comments are closed.