LcHf; Stekt ris med kjøtt og grønnsaker

29. januar 2016 | Middag

Det er en kjempe stor grunn til at jeg ofte velger å lage lavkarbovarianter av ris og pastaretter, og det er ikke fordi jeg vil spise mindre karbohydrater, men fordi jeg vil spise mer grønnsaker!

I denne middagen alene får du faktisk i deg hele dagsbehovet for frukt og grønt, pluss litt til! I tillegg er den proteinrik og like god til kald lunsj dagen derpå!

Bruk det du har av grønnsaksrester i kjøleskapet.



 

Per person trenger du:

 

1/2 blokmålhode

1 egg

 

150 gram magert kjøtt

Krydder

 

Valgfri grønnsaker.

Jeg har brukt rødløk, gullrøtter, paprika og erter.

 

Slik gjør du:

Riv blomkålen på et rivjern og sett til side.

 

Stek kjøttet og så grønnsaker. Sett til side.

Ha så blomkålen over i en tørr panne. Varm det lett. Slå så over et vispet egg og rør dette inn.

Vend sammen med kjøtt og grønnsaker, server gjerne med en god sweet chilli saus <3



 

Skeptisk til blomkål?

Don´t be!

 

Stort Smil

Desiree


29. januar 2016 | Middag

Kommentarer (6)

  1. Tusen takk for nydelig oppskrift! Testet denne i dag, og den ble en suksess til og med hos mine karbo-hungrige gutter! Dette var noe de gjerne ville ha igjen 🙂 Blir så innmari glad når jeg finner de supersunne oppskriftene som blir reelle alternativer, og ikke bare noe jeg lager til meg selv ved siden av «vanlig» mat.

  2. Ann: Det er blomkålris . Vil du ris, så bruk ris, men da blir ikke retten lavkarbo 😉

  3. Hvordan blir det å blande både ris og blomkål oppi? Vil gjerne ha blomkål i men også ris, for her i hus trenger vi kaloriene 🙂

  4. Hadde denne til middag i dag, fantastisk godt 🙂 Gøy at du deler så mye spennende og god mat, som i tillegg er veldig lett å lage for meg som ikke akkurat er en kokk!

Comments are closed.