Det er en kjempe stor grunn til at jeg ofte velger å lage lavkarbovarianter av ris og pastaretter, og det er ikke fordi jeg vil spise mindre karbohydrater, men fordi jeg vil spise mer grønnsaker!
I denne middagen alene får du faktisk i deg hele dagsbehovet for frukt og grønt, pluss litt til! I tillegg er den proteinrik og like god til kald lunsj dagen derpå!
Bruk det du har av grønnsaksrester i kjøleskapet.
Per person trenger du:
1/2 blokmålhode
1 egg
150 gram magert kjøtt
Krydder
Valgfri grønnsaker.
Jeg har brukt rødløk, gullrøtter, paprika og erter.
Slik gjør du:
Riv blomkålen på et rivjern og sett til side.
Stek kjøttet og så grønnsaker. Sett til side.
Ha så blomkålen over i en tørr panne. Varm det lett. Slå så over et vispet egg og rør dette inn.
Vend sammen med kjøtt og grønnsaker, server gjerne med en god sweet chilli saus <3
Skeptisk til blomkål?
Don´t be!
Stort Smil
Desiree
Tusen takk for nydelig oppskrift! Testet denne i dag, og den ble en suksess til og med hos mine karbo-hungrige gutter! Dette var noe de gjerne ville ha igjen 🙂 Blir så innmari glad når jeg finner de supersunne oppskriftene som blir reelle alternativer, og ikke bare noe jeg lager til meg selv ved siden av «vanlig» mat.
Ann: Det er blomkålris . Vil du ris, så bruk ris, men da blir ikke retten lavkarbo 😉
Elin: Så gøy! 🙂
Hvordan blir det å blande både ris og blomkål oppi? Vil gjerne ha blomkål i men også ris, for her i hus trenger vi kaloriene 🙂
Anonym: bare å ha i 🙂
Hadde denne til middag i dag, fantastisk godt 🙂 Gøy at du deler så mye spennende og god mat, som i tillegg er veldig lett å lage for meg som ikke akkurat er en kokk!