Det ble en sen oppdatering fra meg i dag, men sånn blir det bare på en dag som faktisk er fridag. Jeg vedder på at du har hatt helt andre ting å gjøre i dag enn å titte innom her uansett 😉
Men nå er jeg på plass, og det er for å dele min første oppskrift med årets konfimasjoner og 17.mai i tankene. Noen skikkelig lukseriøse kjeks med deilig karamellfyll og sjokoladetrekk – akkurat som en twix sjokolade – minus sukker og gluten!
Og det beste av alt med denne oppskriften! Du kan bytte mandelsmørret ut med peanøttsmør- og vips snickers kjeks!
Til 16 kjeks trenger du:
Ingredienser
- 1 egg
- 1 1/2 dl mandelsmør
- 5 ss sukrin gold
Fremgangsmåte
- Rør sammen alle ingrediensene
- Sett ovnen på 180 grader varmluft
- Form til 8 store kjeks
- Stek i 10 minutter og la de så avkjøles i den varme ovnen
Til karamell:
Ingredienser
- 2 dl fløte, soyafløte eller vikingmelk
- 20 gram smør
- 4 ss fiber sirup gold
Fremgangsmåte
- Ha alt over i en kjele.
- Kok på medium varme, under omrøring i 30 minutter.
- Avkjøl karamellen før du legger 2 ss på hver kjeks – sett kaldt til karamellen har stivnet
- Smelt 50 gram 80% sjokolade og dypp toppen av hver kjeks i den
- Sett kaldt
- Del så kjeksene i to
De tar litt tid, men det er sååååå verdt det!
Følg meg gjerne på Instragram (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Den så farlig god ut!
Lurer på om jeg kan bruke Sukrin Gold i stedet for Fibersirup Gold til karamell?
Kan man byte ut mandlesmør med noe annet? Kan man bruke vanlig smør f.eks?