LcHf; Sandwich brød

2. mars 2016 | Boller & Brød

 

 

Jeg bruker betegnelsen LcHf på disse da de kun inneholder 1 gram karbohydrater per styk, men de inneholder samtidig alt for lite fett til å være en del av et lav karbo – høyt fett – kosthold. Dette kan så klart enkelt ordnes ved å spise dem med ost og fettrikt pålegg. Oppbrinnelig blir disse brødene nemlig laget med kremost og egg, men jeg har brukt yoghurt – slik at de blir litt sunnere for oss som ikke trenger ekstra fett og kalorier i hverdagen vår.

De er supergode til lunsj med masse pålegg, men egner seg også som burgerboller og minipizza! Du kan bytte ut yoghurt naturelle med vaniljeyoghurt, legger til litt søtning og kanel, hva en litt kakao? Mulighetene er mange!

Men i dag holder vi oss til the basics!

 

 

 

Til 6 store brød/boller trenger du:

1 dl gresk yoghurt eller tilsvarende (kesam, kvarg, skyr, osv)

3 eggeplommer

3 eggehviter

1 ts salt

1 ts bakepulver

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 150 grader.

Visp eggehviter og bakepulver stivt.

Visp så sammen eggeplommer, salt og yoghurt. 

 

Fordel røren i 6 rundinger på et bakebrett. Stekes i 30 minutter.

 

Oppbevares i luft tekk boks.

 

 

 

Noater:


#cloudbread


#oppskrift


#glutenfrit


#fettfattig


#proteinmat


#lavkarbo


#lchf


#matpakke

 

 


2. mars 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (49)

  1. Det så godt ut! Blir veldig ofte inspirert av deg, og beundre det energinivået ditt 🙂 🙂 Kan man bruke creme fraiche/lettrømme istedefor yoghurt? Burde sett det her før eg dro på butikken gitt 😉

  2. Den oppskriften skal jeg teste ut i ferien min neste uke, så utrolig god ut 😉

  3. Hei!Mulig dette er et litt små-dumt spm, men jeg lurte på om du kan skrive et innlegg hvor du forklarer forskjellen på sukker og kalorier?Du skriver feks at noen oppskrifter er sukkerfri, men de inneholder vel kalorier – som heller ikke er bra med for mye av?Kom til å tenke på dette spm da du skrev/snappet om Nugatti Zero, som ikke inneholder sukker men har mye samme kalori innhold som den orginale – hvordan kan da zero være sunnere? 😛 Håper på svar, du er så flink til å forklare på en god måte! 😀

  4. Vet du sånn ca. hvor mange kalorier det er i disse? Så veldig gode ut! 🙂

  5. Jeg har laget noe ala disse i evigheter! bare at jeg bruker proteinpulver i stede for yoghurt! de er sååå gode! og kan spises til/ med alt 😀

  6. (Svar til svar over)Takk for svar, hadde glemt det innlegget 😉 Jeg forstår det du skriver i dette innlegget du lenker til, men hvordan kan kalorier være sunt om det er kalorier man må kutte ned på om man vil ned i vekt? Du sier i innlegget at man trenger minst 1500 kalorier for å få i seg nok næring i løpet av en dag – og dette forstår jeg. Men er det ikke en sammenheng mellom antall kalorier og hvor sunt/næringsrikt noe er?Det jeg kanskje lurer på er hvordan man skal lese/forstå/tolke næringsinnholdslisten på maten. Jeg har til nå sett hovedsaklig på antall kalorier, men forstår at dette kanskje ikke er rett?

  7. Suzanne: Nei 🙂 Noen nøtter inneholder like mye kalorier som smågodt. Smågodt inneholder ikke noe næring og er usunt. Nøtter er veldig næringrike og sunne 🙂

  8. Aha, ante ikke at det var likt kaloriinnhold i nøtter og snop. Tusen takk for svar! 😀

  9. Hei!Prøvde å lage desse her, men dei såg på langt nær så fine og appetittlige ut som dine.. dei blei heilt flate og harde. Noken tips? Savner av og til bilder av framgangsmåte på nokre av oppskriftene (er ei som trenger å få ting inn med teskje 🙂 Takk for en kjempefin blogg, og all den trenings- og matgleda du sprer 🙂

  10. Nå bærer det rett ut på kjøkkenet for å bake! Så lett, så digg og så inspirerende! Stort smil tilbake. Og du, i dag trente jeg bare fordi snappene og bloggen din ga meg lyst 🙂

  11. Sandra: Det finner du på snapchat 😉 Lurt å følge med der 🙂 Akkurat det her med å bruke stive eggehviter er en øvelse.

  12. Jeg lurte bare på om det smaker veldig egg? Evt om det funker å ha i litt krydder?Dette skal prøves i dag! Kanskje jeg finner en ny lunsj favoritt i dette brødet! 🙂 Så super digg ut!

  13. Ingvild: Det smaker egentlig bare salt 🙂 Tilsetter du krydder så smaker det det 🙂

  14. Wenche: Du stivpisker eggehvitene først, så vender du blandinge av eggeplommer og yoghurt inn i eggehviten.

  15. Følger deg på snap og så fremgangsmåten men er nå noen dager siden å ikke alt man går å husker så sku hadd fremgangsmåte her og på noen ting 🙂 Og det står visp eggehviter og bakepulver stivt og visp inn kesam, eggeplomme og salt.Skal det vispes sammen eller skal det vendes forsiktig inn i de stive eggehvitene? Det har kanskje noe å si for resultatet? 🙂

  16. Må eggehvitene være så stivpisket at man kan snu bollen opp ned? Det får jeg nemlig aldri til…

  17. prøvde å lage disse nå, men jeg tror ikke de er som de på bildet gitt.. Skal de bli litt sprø? 😮 Mine ble luftige og rå inni :/

  18. Mari: Det er nok ikke mange som får dem som mine.1 de kommer til å klappe sammen, så de blir som wraps, men det skal ikke være å inni 🙂 Bruk varmluft på ovnen neste gang. Å gi dem 1 minutt ekstra 🙂

  19. Har disse i ovnen nå☺kan disse brødene brukes som «hamburger brød»?bruker kunne kylling og kalkun kjøttdeig. Eller blir det formye proteiner på ett måltid? Tenker middag

  20. Mine ble superluftige og fine, men personlig synes jeg de smaker altfor mye salt… du nevnte krydder i et innlegg over – noe å anbefale som kan erstatte saltet (i hvert fall mye av det?)… har nok vendt meg av med salt etter å ha kuttet det nesten helt i maten til ungene (og da også vår egen) i årevis

  21. Jeg syntes også at disse ble veldig salte :/ gjør det noe om man kutter ut/ ned saltmengden?

Comments are closed.