Jeg bruker betegnelsen LcHf på disse da de kun inneholder 1 gram karbohydrater per styk, men de inneholder samtidig alt for lite fett til å være en del av et lav karbo – høyt fett – kosthold. Dette kan så klart enkelt ordnes ved å spise dem med ost og fettrikt pålegg. Oppbrinnelig blir disse brødene nemlig laget med kremost og egg, men jeg har brukt yoghurt – slik at de blir litt sunnere for oss som ikke trenger ekstra fett og kalorier i hverdagen vår.
De er supergode til lunsj med masse pålegg, men egner seg også som burgerboller og minipizza! Du kan bytte ut yoghurt naturelle med vaniljeyoghurt, legger til litt søtning og kanel, hva en litt kakao? Mulighetene er mange!
Men i dag holder vi oss til the basics!
Til 6 store brød/boller trenger du:
1 dl gresk yoghurt eller tilsvarende (kesam, kvarg, skyr, osv)
3 eggeplommer
3 eggehviter
1 ts salt
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
Sett ovnen på 150 grader.
Visp eggehviter og bakepulver stivt.
Visp så sammen eggeplommer, salt og yoghurt.
Fordel røren i 6 rundinger på et bakebrett. Stekes i 30 minutter.
Oppbevares i luft tekk boks.
Noater:
#cloudbread
#oppskrift
#glutenfrit
#fettfattig
#proteinmat
#lavkarbo
#lchf
#matpakke
Comments are closed.