LCHF RISKREM

LCHF RISKREM | uten sukker – masse proteiner

7. desember 2017 | Godis og kaker, Jul

Riskrem er min favoritt dessert over alle desserter! Da jeg var liten var det faktisk sånn at jeg fikk lov til å spise riskrem først og julemiddag etterpå. Og hadde det vært sosialt akseptert, så tror jeg kanskje jeg hadde gjort det i dag også 😉

På julaften spises det altså riskrem. Ekte riskrem med sukker og fløte og risengrynsgrøt. Eneste lille tvisten jeg gjør der er at jeg som danskene tilsetter hakkede mandler i min riskrem. Det gjør denne desserten ennå mer smakfull. Bare et lite tips. Men jeg kunne altså spist riskrem julen igjennom og resten av året også om ikke det var for denne sunnere varianten. Uten sukker, uten raske karbohydrater, bare masse sunne saker.

Så lik orginalen er den at jeg flere ganger har måtte spørre venninner om de ikke merker noen forskjell, før det har gått opp for dem at det ikke er riskrem de spiser!

Riskrem til 6 porsjoner:

Ingredienser

 • 1,5 dl fløte
 • 50 gram mandler
 • 400 gram cottage cheese
 • 1 ts vaniljepulver
 • 2 ss sukrin melis eller annen søtning

Til rød saus:

Ingredienser

 • 3 dl frosne jordbær
 • Ønsket søtning

Fremgangsmåte

 1. Hvis du vil fjerne skallet fra mandlene så starter du med å legge dem i vamt vann i 15 minutter. Når du ser at skallet løsner heller du vannet ifra og gnir mandlene i et kjøkkenhåndkle.
 2. Hakk mandlene.
 3. Pisk fløte, vaniljepulver og sukrinmelis til krem.
 4. Rør inn mandler og cottage cheese.
 5. Sett riskremen kaldt mens du lager sausen
 6. Sausen lager du enkelt ved å varme bærene opp i en liten skvett vann før du blender det hele med en stavmikser. Smak til med ønsket søtning

Om du er like glad i riskrem som meg så anbefaler jeg deg virkelig å teste ut denne oppskriften. Helt perfekt kveldskos som smaker godt og tar knekken på sukkersuget.

LCHF RISKREM

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

7. desember 2017 | Godis og kaker, Jul

Kommentarer (1)

Comments are closed.