I dag gikk årets siste Søte og Sunne Bakekurs av stabelen. Kanskje det hyggeligste jeg har hatt i år da det ble mest et lite juleverksted.
På planen sto blant annet lavkarbo pepperkaker og verdens enkleste sjokoladeboller, som også er lavkarbo. Egentli litt tilfeldig at disse ble med, men siden en av kursdeltagerene hadde glutenallergi passet det fint.
Lavkarbo og glutenfrie pepperkaker:
Nok til ett brett.
Du trenger:
80 gram smør
8 ss sukrin gold
3 ss fibersirup gold
10 dråper stevia vanilje
1 egg
150 gram mandelmel
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts nelik
1/2 ts bakepulver
Slik gjør du:
Smelt smør med sirup, sukrin gold og stevia, hell over i en bolle. Pisk et egg lett og ha i blandingen.
Bland sammen alt det tørre, før du blander det våte og det tørre.
Pakk deigen inn i plastfolie og ha stående noen timer i kjøleskap.
Deretter kan du kjevle ut deigen så tynt du kan på et bakepapir med plastfolie over slik du ser Vilde gjør.
Stekes på 180 grader i minst 10 minutter.
Avhenger av tykkelse og hvor spør du vil ha dem.
Over til de beste og mektigste sjokoladebollene jeg vet om!
Selv om jeg e l s k e r dem har jeg aldri klart å spise mer enn to!
Du trenger:
250 gram kokosmasse
200 gram smør (romtemp)
2,5 ss kakao
1 ss sukringold
1 ss sukrin
4 ss kokosmelk
Slik gjør du:
Bland alt sammen og form til kuler.
Settes i kjøleskapet.
Jeg var rett og slett så forsynt etter kurset at jeg bare måtte kjøre min produksjon hjem til tante og onkel. Velbekomme og godt nytt år!
forspist.no!
Vil du stemme meg frem som årets Trenings/helseblogg kan du gjøre dette
HER
<3
Mange spørr om jeg kan komme hit eller dit for å holde kurs. Problemet er at jeg ikke har kapasitet til å finne passende lokaler både nær og fjern, men jeg kommer gjerne!
Så hvis du har lyst til at jeg skal komme til deg for å holde kurs, kom med forslag til lokaler, så skal jeg se hva nyåret bringer.
Stort Smil
Desiree
Dette så jo bare kjempe godt ut da, dette skal jeg prøve ut 🙂
Lisa Rorvik: veldig 🙂
Så gode begge deler så ut! og sjarmerende og fine pepperkaker <3
Hei 🙂 Mmm, elsker pepperkaker, og de så gode ut! Jeg spiser ikke smør, tror du man kan bytte det ut med cocosa? 🙂
veslemøy: Det går nok fint 🙂 Bare jeg som elsker smørsmaken 😉
Bruker du fettredusert eller vanlig mandelmel?
s: Her har jeg brukt fettredusert 🙂