Etter å ha jobbet fra hjemmekontor (les kjøkken) i snart tre måneder nå jeg endelig begynt å få en god rutine på ukene. Og torsdag og fredag er bakedager! Disse dagene lager jeg opp ekstra oppskrifter som skal postes utover helgen og neste uke. På den måten er det enklere å supplere med middagsoppskrifter, trenings og helsesaker.
Akkuart nå jobber jeg så klart på spreng for å få klart alle godsakene som skal ut før påske! Blant annet disse gule knekkebrødene!
Knekkebrødene har fått sin gule farge fra gurkemeie. Det er ikke nok i til at det kjennes på smaken, men jeg har allikevel lyst til å ta med noen av helsefordelene ved å bruke dette «super» krydderet!
Antiinflammatorisk
Forebygger sopp
Smertedempende
Styrker immunforsvaret
Hjelper mot oppblåsther
Øker fettforbrenningen
Regulere fordøyelsen
Renser blodet
Godt fro huden
Så var det disse knekkebrødene!
Jeg var tom for gulrøtter, og lagde mine uten, men anbefaler virkelig å prøve med!
Til et brett trenger du:
300 gram revet gulrot
100 gram sesamfrø
100 gram linfrø
100 gram solsikkefrø
100 gram gresskarfrø
1 neve hakkede nøtter
3 store egg eller 4 små
1 ts salt
2 ss gurkemeie
Sett oven på 160 grader.
Bland alle ingrediensene og bre deigen utover et stekebrett. Stek knekkebørdene i 10 minutter. Ta ut platen og del opp i knekkebrødene. Stek videre i nye 30 minutter.
Oppbevares i luft tett boks.
Håper det smaker.
Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#knekkebrød
#påske
#lavkarbo
#diamat
#utenkarbo
#glutenfritt
Comments are closed.