LcHf; Matpakkevafler

28. januar 2016 | Matpakka

For det første må jeg få lov til å si at jeg synes det er utrolig gøy at så mange liker matpakketipsene mine på Snapchat.

Når er det stort sett Vildes matpakker og Daniels frokoster som havner der. Jeg har lovet å bli litt flinkere på å dele disse tipsene på bloggen også, men det blir nok mest på snapchat.

Navnet er Fitfocuse.

 

Denne matpakkevaffelen er Vildes favoritt, og før noen reagerer på at datteren min får lavkarbomat så la meg fortelle at Vilde har diabetes type 1. De fleste er nok klar over det, men det titter jo alltids innom nye lesere. Jeg vet også at flere følger meg nettopp fordi jeg lager mye «diamat» og jeg har lovet å bli flinkere til å dele karbohydratinnholdet i denne maten, slik at det er lettere å sette insulin.

Hele denne porsjonen inneholder 11 gram karbo. Det vil si 5,5 gram per vaffel. 

Jeg tenker at disse vaflene er så sunne at man fint kan spise to!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Du trenger:

1 stor gulrot
1/2 blomkålhode
1 egg + 1 eggehvite
1 neve spinat (kan sløyfes)
Salt og pepper
For gul farge 2 ts gurkemeie
Slik gjør du:
Riv grønnsakene på et rivjern.
Hakk spinaten.
Tilsett egg, salt, pepper og gurkemeie.
Rør godt sammen.
Stekes i vaffeljern.
Husk at du kan lagre favorittoppskriftene dine direkte på mobilen med gratisappen bloglovin
HER
Stort Smil
Desiree
Notater:


28. januar 2016 | Matpakka

Kommentarer (27)

 1. Anonym: potet, men da blir de ikke lavkarbo. Brokkoli, men det smaker brokkoli 😉 blomkål smaker du ikke her.

 2. det så helt nydelig ut! tusen takk for alle de supre oppskriftene du deler med oss :-DKan jeg spørre hva du steker de i for at de ikke skal brenne seg fast i vaffeljernet? (det skjedde nemmelig med meg..)

 3. Hei! 🙂 Hvor mange vafler får man av den oppskriften her? Går det greit å bruke belgisk vaffeljern tror du?

 4. Er det riktig at røra skal være ganske fast av alle grønnsakene? Min røre er egentlig bare raspa gulrot og blomkål rørt sammen..

 5. Hei! Jeg må si at jeg blir veldig ofte inspirert av oppskriftene og de diverse trenings-oppleggene dine, så takk for det:-) Men det er ikke alltid at resultatet blir som det ser ut på bildene… Har prøvd meg på disse vaflene, brukt en halv blomkål (stor) 3 gulrøtter, litt spinat og 2 egg+2hviter. Den første vaffelen ble ok, men den neste bare falt fra hverandre (fikk den ikke opp fra jernet). Jeg rørte inn de to ekstra eggeplommene, men neste vaffel ble like «lealøs». Har du noe tips til andre ting jeg kan tilsette for at det skal binde bedre? P.S. Jeg smurte godt med smør også…

 6. Jeg har også problem med disse vaflene. De setter seg så godt fast i jernet, at det er en times jobb å pirke dem løs etterpå. Vaflene er bare en haug med smuler og ikke spisende. Prøvde to vafler med med olje og formfett.

 7. Ane: Du må ikke lukke igjen jernet 🙂 Mos røren godt med hendene, smør formen godt. Stek den nesten igjennom med waffeljernet oppe, før du bare LEGGER toppen over 🙂

 8. Marie: Folk flest spiser alt for lite proteiner til frokost og lunsj 🙂 Vil du ende noe så må du endre noe 🙂

 9. Hva betyr 1 egg +!1 eggehvite? Ett helt egg (både Plomme og hvitte+ ekstra hvite fra et nytt egg)?

 10. Jeg skal bare spise en til lunsj, hvor lenge kan røren stå i kjøleskapet? Kan jeg lage vaffelen på kvelden? På forhånd takk 🙂

 11. Trur dei kan lages med «chia-egg» 2 ss chiafrø¸ og 4 ss vann.Fungerte godt å steike på steikepanna men blei ikkje så fineTusen Takk for matpakke tips. Trenger fleire sukkerfri og glutenfri . Trur det er sunt for alle!

 12. Hei. Jeg bruker din blogg en masse nå og har blitt så inspirert. Jeg lurte på hva du pleier å tenke på når du lager dine barns matbokser. Jeg har en gutt som begynner i første klasse i morgen og er selv fra Sverige der vi fikk varm lunsj hver dag, så jeg synes det er kjedelig å sende med kun brødskiver. Såg en snap når du lagde matboks, men det gikk så fort så fikk ikke med meg alt som lå oppi. Var det falukorv, skyr og ….? Du hadde også en veldig smart matboks til de, hva er det for merke? Takk på forhånd for svar 🙂

 13. Frida: Du kan se livestory på snap flere ganger 🙂 Kommer et innlegg om dette på mndag 🙂

Comments are closed.