LcHf; Lemon poppyseed formkake

29. juli 2016 | Godis og kaker

Første dag hjemme i Danmark fikk vi servert en lavkarbo sitronkake. Flere har siden bedt om en oppskrift. Kaken vi fikk i Danmark var fra kokeboken til Jane Faeber. Og selv om det så ut som en kake så var det altså mer et sitronbrød. Et litt søtt sitronbrød, men ikke det jeg forbinder med kaker. Dessuten inneholdt oppskriften litt mer spesialprodukter enn jeg liker å bruke! Så da var det bare en ting å gjøre! Lage en oppskrift selv!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og ikke nok med det. Jeg har laget alternativer i oppskriften for deg som ikke tåler nøtter. Da vi kaken ikke være lchf, men den vil inneholde en del mindre kalorier.

 


Du trenger:

5 dl mandler eller 4,5 dl havregryn

0,75 dl sukrin

1 ts bakepulver

1 knipe salt

0,25 dl valmuefrø

2 dl melk eller annen væske

2 ss sitonsaft (jeg er VELDIG glad i sitron så jeg brukte 4)

2 ss revet sitron skall

1 egg

6 ss smeltet smør

 


Slik gjør du:

  1. Kjør mandler eller havregryn til mel med blender eller stavmikser
  2. Bland så sammen alt det tørre + revet sitronskall
  3. Bland sammen alt det våte
  4. Miks sammen det våte og det tørre. Rør til du får en klumpfri røre
  5. Ha røren over i en smurt brødform
  6. Stekes på over og undervarme 175 grader i 25 – 35 minutter. 


Lyst på glassur?

Jeg lagde min av sitronsaft og sukrinmelis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For moro skyld bakte jeg mine i små former. Du kan godt bruke muffinsformer. Steketiden vil da være 15 – 20 minutter.

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree


29. juli 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (8)

  1. Ellen: oppskriften er for vanlig brødform 🙂 men om du vil ha små så er de fra kitchen

  2. Dersom jeg KUN kan trene 30 min om dagen, hvordan bør jeg trene for å forbrenne mest mulig? Mannen og jeg har satt i gang et lite prosjekt og skal prøve å komme i form. Har laget ukemenyer fra din blogg og kommer kun til å bruke den, her finner man jo alt! 🙂 Nen nå må jeg sette sammen en 30-minutters treningsøkt som vi kan gjøre sammen 5-6 ganger i uken.

  3. Endelig hehe . Denne må bakes imorgen men tenker jeg prøver meg på muffins. Elsker sitron smak på kaker.

Comments are closed.