Første dag hjemme i Danmark fikk vi servert en lavkarbo sitronkake. Flere har siden bedt om en oppskrift. Kaken vi fikk i Danmark var fra kokeboken til Jane Faeber. Og selv om det så ut som en kake så var det altså mer et sitronbrød. Et litt søtt sitronbrød, men ikke det jeg forbinder med kaker. Dessuten inneholdt oppskriften litt mer spesialprodukter enn jeg liker å bruke! Så da var det bare en ting å gjøre! Lage en oppskrift selv!
Og ikke nok med det. Jeg har laget alternativer i oppskriften for deg som ikke tåler nøtter. Da vi kaken ikke være lchf, men den vil inneholde en del mindre kalorier.
Du trenger:
5 dl mandler eller 4,5 dl havregryn
0,75 dl sukrin
1 ts bakepulver
1 knipe salt
0,25 dl valmuefrø
2 dl melk eller annen væske
2 ss sitonsaft (jeg er VELDIG glad i sitron så jeg brukte 4)
2 ss revet sitron skall
1 egg
6 ss smeltet smør
Slik gjør du:
- Kjør mandler eller havregryn til mel med blender eller stavmikser
- Bland så sammen alt det tørre + revet sitronskall
- Bland sammen alt det våte
- Miks sammen det våte og det tørre. Rør til du får en klumpfri røre
- Ha røren over i en smurt brødform
- Stekes på over og undervarme 175 grader i 25 – 35 minutter.
Lyst på glassur?
Jeg lagde min av sitronsaft og sukrinmelis
For moro skyld bakte jeg mine i små former. Du kan godt bruke muffinsformer. Steketiden vil da være 15 – 20 minutter.
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Stort Smil
Desiree
Comments are closed.