Etter fire dagers etegilde i Danmark var det utrolig deilig å komme tilbake til eget kjøkken og egne matvaner i dag. Heldigvis er Daniel like forspist som meg og ga to tomler opp til litt lett fordøylig mat de neste par dagene. Suppe er noe av det beste jeg vet. Det gjør det så enkelt å trylle frem gode smaker, det er en super måte å få i seg masse næring på og det er mat som gjør både munn og mage glad.
Litt utradisjonelt er det kanskje å spise suppe med «pommes frittes» til, men det er en vane jeg har plukket med meg fra en eller annen ferie og jeg elsker det! Så mye bedre enn kjedelige brødskiver! Det vanligste nå til dags er nok å lage disse av søtpotet, men om man heller vil ha noe som er litt mer nøytalt på smak, er disse av sellerirot helt perfekt!
Dagens suppe ble en ganske grønn en, med et lite spicy hint på tunga!
Til to personer trenger du:
1 brokkoli
6 puter frossen spinat eller 4 never frisk
1 stor avokado
7 dl grønnsaksbuljong
1 ts rød curry paste
Rømme til servering
Slik gjør du:
Kok brokkolien helt mør i buljongen. Tilsett spinat, avokado og curry paste. Kjør alt til en glatt masse med stavmikser eller blender.
Til pommes frittes trenger du:
1 sellerirot knoll
1-2 ss maizena
1/2 eggehvite
Salt
Litt olje
Slik gjør du:
Sett ovnen på 250 grader varmluft.
Skrell knollen og del den i staver. Skyll dem under kaldt vann. Ha dem i en frysepose sammen med maizena og eggehvite. Rist posten godt til alle stavene er dekt. Spre dem utover et bakepapir og strø over salt.
Stek i 10 minutter, ved dem, dryss over litt olje og stek i 10 nye minutter.
Håper det smaker.
Smil
Desiree
Notater:
#lavkarbo
#lchf
#diamat
#sunkost
# supersunn
#familiemat
#oppskrift
Åååh du har så mange fine oppskrifter:-) hvordan kommer du på alt? <3// Benedicte
Jesus 4 a Reason: Oppvokst på kjøkkenet med pappa som er kjøkkensjef. Fått det litt inn med blodet kan man si 😉
Dette var kjempegodt! Samboeren var fornøyd med en brokkolisuppe som smakte litt mer 😀
Hei!Suppen min ble mye mer rennende enn hva din ser ut til å være, noen tips til hva man kan evt. gjøre for å få en litt tykkere konsistens? 🙂
Tina: Mer grønnsaker eller maizena 🙂