LcHf – gir det en høyere fettforbrenning?

6. juni 2016 | Ernæring

Jeg skal starte dette innlegget med å si mye positivt om et lavkarbo kosthold.

  • Det inneholder ikke noe sukker.
  • Det gir god blodsukker kontroll som igjen gir deg god energi dagen igjennom og lite søtsug.
  • Det inneholder masse grønnsaker.
  • Metter lenge.
  • Mye god og sunn mat

Flere mennesker lever etter lavkarbo prinsippene, ikke nødvendigvis på grunn av vekt, men av andre helsemessige årsaker. Mange spiser lavkarbo uten å tenke over det, rett og slett fordi de synes maten er god og det er et kosthold som passer deres hverdag. Og flere spiser lavkarbo for å gå ned i vekt, og lykkes med det.
Men er det fordi et lavkarbo kosthold øker fettforbrenningen?

Plate with GI foof


Licensed from:
talsen

/
yayimages.com

 

I dag er det ingen studie som kan bevise at et lavkarbo kosthold gir en høyere fettforbrenning enn et kosthold med mye karbohydrater. Men selv om det ikke finnes noe grunnlag for å påstå det, er dette altså «sannheten» mange sverger til. LcHf (Ketolyse diet) gir en høyere fettforbenning. Gjør det? 

1. mai i år avduket en av verdens mest anerkjente eksperter på metabolisme en ny studie. Har du 14 minutter til over vil jeg anbefale deg å se presentasjonen her


Konklusjon:


Vektreduksjonen kommer av at man spiser færre kalorier enn man inntar – uavhengig av om man spiser LcHf eller høykarbo. Men man gikk langsommere, ja du leste langsommere, ned i fett på LcHf. 

Dette er et spennende tema, med alt for mange meninger, og det stopper garantert ikke her. Jeg har selv mange kunder som går på lavkarbo og har gode resultater på det. Men jeg er veldig klar over at de får gode resultater fordi de spiser mat de trives med, som er sunn, som metter lenge, holder en unna fristelser og inneholder færre kalorier enn de forbruker.

For meg understreker dette bare mitt budskap : 
Et sunt kosthold handler om å finne det som fungerer for deg! Ikke gjør det så komplisert. 

 

Er du overrasket over resultatet?

Hva tenker du?

 

 

 

 

 


6. juni 2016 | Ernæring

Comments are closed.