LcHf; Brownie

17. februar 2016 | Godis og kaker

 

Denne søte saken er et aldri så lite leserønske. Dere aner ikke hvor glad jeg blir når dere kommer med dem! Det er jo ikke bare bare å finne på noe nytt hver eneste dag, og da er det til stor hjelp å vite hva dere faktisk vil ha mere av! Så har du noen ønsker – rop ut!

Denne brownien kan lages helt lavkarbo ved å bruke sukkerfri sjokolade, hvis du som jeg er mest opptatt av at det skal være mat man blir glad av så holder det i massevis å bruke 70% sjokolade.

Til en stor brownie trenger du:

200 gram mørk sjokolade

6 egg

2 dl bakekakao

1 dl sukrin gold

2 dl smeltet kokosolje eller smør

6 ss sterk kaffe

 

Slik gjør du:

Smelt sjokolade og smør/olje sammen. Tilsett kaffe.

Visp så sammen egg, sukrin og kakao. Bland så sammen alt. Ha det over i en form. Den burde være såpass stor at røren ikke er høyere enn 2 cm.

Stekes på 180 grader i 15-20 minutter avhengig av hvor «våt» du liker din brownie.

Serveres med friske bær og vanilje yoghurt eller krem. NAM!

 

I morgen skal vi bake noen helt vanvittige kanelboller på Snapchat! Ikke noen deig, ikke noen heving, sukkerfri, fettfattige og proteinrike. Hvordan jeg skal få til det må du se på Snap – navnet er Fitfocuse.

 

Stort Smil

Desiree

 

 

Notater:


#oppskrift


#sukkerfri


#brownie


#glutenfri


#utensukker


#lavkarbo


#lchf


#funksjonellmat


#sjokoladekake


17. februar 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (24)

  1. Den så veldig god ut. Jeg er mat/kake entusiast og har prøvd ut endel lavkarbo, /sunne varianter av diverse kaker. Skal prøve meg på denne også – defintivt!Ta gjerne en tur innom bloggen min også om du ønsker 🙂 Ha en nydelig kveld!

  2. Hvilken sukkerfrie sjokolade bruker du, og hvor får du tak i den? Tar i mot tips om alle du vet om umiddelbart.☺️

  3. Nei nå ble jeg glad! 😀 Da blir det brownies til helgen allikevel!Gleder meg til å prøve! 🙂

  4. Å himmel! Denne så god ut!!! Må prøves i helgen, tenker jeg. Takk for at du deler så utrolig mange gode oppskrifter – du er en inspirasjon 😀 Både når det gjelder mat og sunn livsstil!

  5. Hei! Jeg har lenge hatt lyst til å spørre deg om noe, men er oppriktig redd for å høres negativ eller dømmende ut. Jeg synes du gjør en super jobb og inspirerer mange, også meg. Men det jeg Gruer meg sånn for å spørre om handler om dette med sunn mat og lite kcal. Jeg er selv på vei ned i vekt og legger meg nå mellom 1200-1500kcal for dagen. Jeg lager mye av det du poster av oppskrifter, spesielt bakst. Jeg regnet over noe av det som var i ene oppskriften og ble overrasket over hvor mye kcal det var. Det jeg da lurer på er hvilken tanke du har om dette? Er det bare sunn mat som i grove og sukkerfrie produkter, og ikke kcal du lager oppskrifter etter?Håper du ikke føler jeg er negativ, for jeg synes du er fantastisk flink og inspirerende! Har blant Annet blitt så mye sterkere fysisk etter at jeg begynte å følge øvelsene dine 🙂

  6. Marit: Hei 🙂 Jeg tar det ikke negativt i det hele tatt 🙂 Sunn mat er ikke synonymt med kalorifattig og kalorifattig er ikke synonymt med sunt 🙂 Det er vanskelig å svare på generelt grunnlag her. Vil si at 80% av det jeg lager går under kategorien kalorifattig og sunt, mens 20% er sunt men ikke nødvendigvis kalorifattig 🙂 Håper du fikk svar på det du lurte på 🙂

  7. Maria: Det vet jeg faktisk ikke 🙂 Men andre mouse kaker kan jo fryses, så vil tro det går fint 🙂

Comments are closed.