LcHf brød; uten mel og gryn

14. august 2016 | Boller & Brød

Denne bloggen får stadig nye lesere. Det er derfor viktig for meg å poengtere at dette ikke er en lavkarbo blogg. Da tror jeg at jeg får lavkarbofolket på nakken!

Dette er en blogg som tar for seg enkel og sunn mat, som tar liten tid å lage, uten masse dyre eller rare produkter, som gjør hverdagen litt lettere for folk flest.

Jeg har fokus på god mat, som hele familien kan spise. Her finner du mat som passer alle, også de som av ulike grunner må styre unna mel, laktose, sukker, egg, nøtter eller karbohydrater.

Hjemme hos oss er dette brødet en favoritt. Rett og slett fordi det er utrolig enkelt å lage, metter godt og Vilde kan spise det uten å ta ekstra insulin. Det er nemlig mange grunner til at folk styrer unna karbohydrater. Hos oss heter grunnen Diabetes type 1.

Til et brød trenger du:

4 egg

1 dl olje eller smeltet smør

3 dl mandler

3 dl blanede frø.

Du kan bruke det du har. Jeg pleier å blande linfrø, gresskarfrø, solsikkefrø, chiafrø og hemfrøskall

Alt røres sammen.

Kle en brødform med bakepapir og stekes på over og undervarme 180 grader 60 minutter.

Jeg synes 3 tynne skiver med pålegg er passe porsjon til frokost eller lunsj. Gjerne med litt bær eller grønnsaker til. Her i huset er vi ikke sjenert når det gjelder påleggsmenden😋

Brødet oppbevares i kjøleskapet.

Smil

Desiree


14. august 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (18)

  1. Nam det så godt. Må prøves. ☺Forresten har du en svært inspirerende og spennende blogg. Bra du tenke på dem som har matvareallergi i ulike sjangere. Rita

  2. Kommer det flere treningsvideoer på Facebook-siden din? De er så geniale!!! Takket være dem klarer jeg å trene 2-3 økter i uka.

  3. Jeg synes det er så fint at du deler både det ene og det andre, det er nemlig med på å få ned fokuset på dietter og regler rundt mat. At noe er lavt på karbohydrater betyr jo heller ikke at det ikke kan spises av hvem som helst, det er dette brødet et eksempel på 🙂 stå på videre Desiree <3

  4. Lager et lavkarbobrød til mamma, men da bruker jeg kesam/lettrømme/kokosmelk i tillegg til gryn, frø og egg 🙂 Ganske lik oppskrift sånn egentlig!

  5. Hei, hvor får du tak i hemfrøskall? Har det også et annet navn? Jeg finner detikke i helsekostbutikker 🙂

Comments are closed.