Ukas brød er kanskje den oppskriften jeg koser med mest med å lage. For jeg elsker brødmat, men liker ikke kjøpebrød. Jeg synes rett og slett det er smakløst. Men hjemmebakt brød- det er digg! De kan fylles med alt du ønsker av hele korn, grovt mel, nøtter, frø, urter, grønnsaker og spennende meieriprodukter. Mine favoritter er gresk yoghurt og kefir!
Siden sist ukes brød tok ganske lang tid å lage tenkte jeg at denne ukens skulle være tilsvarende enkelt. Bare å røre sammen ingrediensene, sette i stekeovnen, ferdig!
Til et brød trenger du:
5 egg
1 dl gresk yoghurt
2 dl pistasjnøtter
3 dl hasselnøtter
2 dl knus linfrø
2 dl chiafrø
Slik gjør du:
- Rør alt sammen
- Ha over i en smurt brødform
- Sett inn i en kald ovn og sett den på 175 grader varmluft
- Stekes i 45 minutter
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Smil
Desiree
Ser veldig godt ut! 😀
Hvor mye kalorier er det i dette brødet?
Anonym: Det regner jeg sjeldent ut på oppskriftene mine 🙂
Regnes steketiden fra ovnen er blitt varm eller fra når du setter brødet inn i ovnen ?
Britt Helen: FRa du setter den inn 🙂
Kan linfrø byttes ut med sesamfrø?
Rebekka: Ja 🙂
Ser godt ut! Spiser mye av «eggebrødene» dine om dagen, så dette ser ut som et godt alternativ! Kan man bruke kesam i stedet for yoghurt?
Sandra: ja 🙂
Kan man bytte ut chiafrøene med noe annet?
Eirin Løberg: de blir vanskelige å bytte ut akkurat her 🙂
Kan dette spises på 5 kg ned på 4 uker? Hvis det kan, hvor mye per måltid?
Marlene: Dessverre 🙂