Noen ting er bare så verdt det lille ekstra bryet med å lage det selv, fra bunn av! Her får du oppskrift på to av dem. Burger og aioli. Ikke er det vanskelig heller!
Til 2 personer trenger du:
1/4 del rød chilli
1 fed hvitløk
1/2 ts sterk sennep
1 skvett sitronsaft
Salt og pepper
2 eggeplommer
1 dl rapsolje
Slik gjør du:
Kakk egget og la eggeplommene stå i en bolle på benken så de får romtemperatur.
Hakk så hvitløk og chilli (fjern frøene)
Visp så eggene til de blir tykke, tilsett chilli, hvitløk, sennep, salt, pepper og sitron.
Visp videre.
Så skal oljen i.
Tilsett denne i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe.
Sett det hele i kjøleskapet.
Til 2 burgere trenger du:
400 gram karbonadedeig.
1/4 rød chilli
1 fed hvitløk
2 ss melk
Salt og pepper
Bacon og ost til montering.
Slik gjør du:
Hakk hvitløk og chilli (uten frø)
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Kna det gjerne med hendene.
Formes til 2 burgere. Settes i kjøleskapet.
Stek så bacon og legg til siden.
Stek burgerene. Mot slutten av steketiden legger du osten på toppen.
Vi serverte våre med litt salat, tomat og ovnsbakt søtpotet. NAMMIS!
Senere i dag er det tradisjonen tro lillelørdag på bloggen. Jeg tenker at det kanskje er på tide å smelle sammen litt is igjen?
Noen ønsker?
Desiree
Dette så nyyyydelig ut! Hvilken sterk sennep bruker du? 🙂
Jenny: takk 🙂 dijon
Anonym: blir ikke langt unna 🙂