Jeg e l s k e r pommes frittes!
Det er rett og slett min store svakhet når det kommer til mat man kanskje ikke burde spise så mye av.
Heldigvis er ikke poteter usunt, men kombinerer du dem med masse olje, salt og fete sauser er det ikke akkurat sunt heller. Så når vi lager pommes frittes her i hus lager vi dem gjerne fettfattige, og med mine små triks blir de faktisk like gode og sprø som orginalen. Skal vi være ekstra sunne så lager vi ofte frittes av andre grønnsaker, som i dag. Eller oftest begge deler. Halve brettet potet og andre halve sellerirot eller søtpotet. Genial måte å lure inn litt ekstra grønnsaker på!
Til pommes frittes trenger du:
Ingredienser
- 1 sellerirot knoll
- 1-2 ss maizena
- 1/2 eggehvite
- Salt
- Litt olje
Fremgangsmåte
Jeg lager disse ofte som kvelds snack, og da sammen med litt gode sauser. I dag får du tre av mine favoritter.
Lynrask guaccomole:
Ingredienser
- 1 moden avokado
- 2 fed hvitløk
- 1/2 chilli uten frø
- Saften av 1/2 lime
- 2 dl koriander
- 1 dl kesam
- Salt og pepper
- Alt puttes i en blender og kjøres til en glatt masse
Fry sauce:
Dette er et amerikansk fenomen, men alle her i huset elsker den til både pommes frittes og burgere
Ingredienser
- 1 dl kesam
- 2 ss ketchup
- 2 ss av laken til sylteagurk
- litt frisk dill (kan sløyfes)
- Salt og pepper
Honey mustard sauce:
Ingredienser
- 1/2 dl flytende honning
- 1/2 dl kesam
- 1/2 dl sterk sennep
- 1 ss hvitvinseddik
- Litt pepper
Håper det inspirerer!
Stort Smil
Desiree