LASAGNE | med yoghurt bechamelsaus og ekstra grønnsaker

9. februar 2019 | Middag, Oppskrifter

Denne oppskriften er det mange som har ventet på etter å ha sett den på snap og instagram, men det er nå en gang sånn når man lager helt nye oppskrifter at de må prøves ut et par ganger for å være helt sikker på at den sitter.

Sitter det gjør denne så til de grader. Den sitter så godt at den er kåret til familiens nye favorittmiddag! Daniel spurte faktisk strategisk ved middagsbordet i går:

-Tar den myyyye lengre tid å lage enn vanlig lasagne?

Og svaret er at det tar faktisk kortere tid enn å lage lasagne fra «pose»!

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Kjøttsaus:

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 2 fed hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 squash
  • 200 g ferdig kokte røde liner fra boks
  • 2 bokser hakket tomat med basilikum
  • 1 ta tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • salt og pepper

Pastaplater

Yoghurt bechamelsaus:

Ingredienser

  • 4 dl lettmelk
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts kanel
  • 50 gram smør
  • 3 ss maizena
  • 400 g gresk yoghurt
  • 4 egg
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 210 grader.
  • Del opp løk, hvitløk, gulrot og squash. Skyll linsene.
  • Brun grønnsakene i litt olje til løken blir gylden. Tilsett karbonadedeig og stek til denne er gjennomstekt. Tilsett linser, hakket tomat og krydder. La sausen småkoke mens du lager yoghurt sausen.
  • Ha melk, smør, kanel og muskat i en kjele. Varm opp til smøret er smeltet. Tilsett maizena og rør rundt til sausen begynner å tykne. Ta kjelen vekk fra varmen.
  • Pisk sammen egg og yoghurt. Rør dette inn i sausen mens du pisker kraftig. Smak til med salt og pepper.
  • Fordel rødsaus, hvitsaus og pastaplater i en ildfast form. Avslutt med hvitsaus og evt revet ost.
  • Stekes midt i ovnen i 20 minutter.
  • La den gjerne sette seg på benken i 15-20 minutter før servering.

Server gjerne med en frisk salat og brød til.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

9. februar 2019 | Middag, Oppskrifter