Langpannekake med crumble og enkel vaniljeaus; fri for sukker

11. juli 2016 | Vafler og pannekaker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Søndager er vel den store turdagen i Norge. For oss er stort sett alle dager turdager, sånn er livet med hund, men slike fridager er det deilig å kunne legge turene litt utenom det vanlige. Denne søndagen var planen å gå fra Lilleskagen til fiskemottaket på Hvasser. Det er ikke mange kilometerene. Akkurat passe til at Vilde  kunne motiveres av iskiosken på Hvasser.

En, to, tre, fire par føtter på tur, da er jeg lykkelig!

Selv om turen ikke tar mer enn en halvtimes tid var mor relativt sulten da vi kom frem, så i tillegg til is ble det spontan lunsj på Blå Brygge. Det er jo tross alt ferie.

Vi har vært her å spist en gang tidligere. Prisene er litt stive, men porsjonene er rause og maten god.

 

Vel hjemme var det egentlig bare å kaste seg over ferieforberedelsene. Av og til så lurer jeg på hvorfor vi tar ferie. De siste tre ukene har jeg jobbet dobbelt så mye for å kunne legge jobben 
litt 

på hyllen mens vi er i Danmark. Og den siste uka har vi stresset rundt med diverse huslige prosjekter som 
måtte 

være ferdig før vi kunne reise. Men jeg hadde lovet dere oppskrift på denne herlige saken, så da var det bare å finne tid til det også.



 

Kaken består av tre komponenter – Pannekakerøre, crumble og vaniljesaus. Langpannekaken med bær er nydelig for seg selv, men crubelen og sausen gir absolutt det lille ekstra!


Langpannekake:

Du trenger 6 dl pannekakerøre til en liten langpanne som min. 

Jeg brukte denne oppskriften:

4 egg
5 dl  melk
140 g havremel
100 g hvetemel
1 ts bakepulver

5 ss sukrin gold
2-3 dl frosne bær


Rør sammen røra. Hell over i en kledd langpanne og strø bærene over.

 


Crumble:

2 dl lettkokte havregryn

6 ss sukrin gold

1 ss kanel

6 ss smeltet smør


Rør sammen alt det tørre. Rør så inn smørret. Ha crumbelen lags kanten av kaken


Stekes på over og undervarme. 180 grader i 40 minutter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg serverte som sagt min med en enkel vaniljesaus. Rett og slett pro pudding med vaniljesmak som jeg vispet opp. Vanilje kesam vil nok gjøre samme nytten.

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 


11. juli 2016 | Vafler og pannekaker

Kommentarer (3)

  1. nam, detta må eg testa ut ein dag! du lage så masse godt, kjempe inspirerande 😀

Comments are closed.