Langpannebrød med havre og rug

22. februar 2016 | Boller & Brød

 

Her har vi gått inn i vinterferie modus. Late morninger, ingen SFO, kos på kjøkkenet og en mamma som prøver å la hjemmekontoret komme i andre rekke i noen dager fremover.

Noe av det morsomste Vilde vet er å bake, hvilken syv åring liker ikke det? Så det er bare å gjøre seg klar for en uke med mye baking her på bloggen! Først ut er dagens lunsj! Langpannebrød med havre og rug.

Til 12 ruter trenger du:

11 dl fullkorns hvetemel

4 dl siktet rugmel

5 dl lettkokte havregryn

1 pakke tørr gjær

6 dl lunkent vann

1 ts salt

 

Slik gjør du_

Rør ut gjær i vann og tilsett salt det tørre.

Elt godt i 10 minutter og sett til heving i 1 time.

Trykk deigen utover et stekbrett og la det etterheve i 30 minutter. Pensle med vann, stø over ekstra gryn og skjær ut firkantene. Stekes på 200 grader i 25-30 minutter.

Visste du at du kan lagre favorittoppskriftene dine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#brød


#langpannebrød


#matpakkebrød


22. februar 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (1)

Comments are closed.