KYLLINGKJØTTBOLLER | med ovnsbakte grønnsaker og fetaost

24. november 2018 | Middag

For to uker siden var det min tur til å gjeste barselgruppen. Måtte le litt underveis der vi byttet på å løpe fra matbordet for å avverge en «slosskamp» over en leke eller hente en baby på avveie over stuegulvet. Det er vel nå 7 mnd siden vårt første barseltreff. Da satt vi alle der med en baby som enten som på armen, sov i en vogn eller døste i et bilsete. Treffene kunne vare i flere timer, med lav puls og ro. Veldig ulikt treffene nå om dagene 😉

Retten jeg serverte kan heldigvis spises både varm og kald. Den er en av mine go to retter når det skal lages mat til mange mennesker, og i denne sammenheng valgte jeg å servere den med litt godt brød til.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 2-3 fed hvitløk
  • 400 g kylling kjøttdeig
  • 200 g kikerter fra boks
  • 1 egg
  • 1 ss paprikakrydder
  • 1 rødløk
  • 1 squash
  • 1 rød paprike
  • 1 gul paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 sitron
  • 1 boks cherry tomater
  • 1 pk bladpersille
  • salt
  • pepper
  • olje
  • 100 g fetaost

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Hakk hvitløk og ca. halvparten av persillen. Hell vannet av kikertene og skyll godt. Kom egg, kikerter, hvitløk, , paprikakrydder, persille, litt salt og pepper i en bolle. Mos grovt med en stavmikser eller blender. Tilsett kjøttdeigen og kna godt sammen.
  3. Kom litt olje i en stekepanne. Form deigen til små kjøttboller og brun i pannen.
  4. Kutt rødløken, squashen og paprikaene i grove biter. Riv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern, og kutt sitronen i skiver. Fordel grønnsakene og kjøttbollene utover et stekebrett. Ha over litt olje, salt,  pepper og sitronskall.  Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  5. Del og fetaosten og resten av bladpersillen. Ha dette over ved servering.

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

24. november 2018 | Middag