Kyllingboller med kikerter og Tatziki

12. august 2013 | Middag

Når vekkeklokka ringer 04:45 en regntung mandag morgen er det lov å være litt misfornøyd eller?
På den andre siden er fordelene med å starte så tidlig på jobb mange.
Man er tidligere ferdig, det er alltid de samme morgenfuglene som kommer og trener i otta (manglet forresten en i dag?!? Å, jo hun er på hytta), man får gjort så mye mer og av en eller annen grunn blir mandag stort sett alltid en solskinnsdag! Jeg vet noen blir provosert nå, but haters gonna hate….

Lenge siden jeg har delt litt mat med dere.
Det taaaar såååå laaaang tid nemlig!
Men in the monday spirit;

Kyllingkjøttboller med kikerter, servert med tatziki og brokoli og redikksalat.

Til kjøttbollene trenger du kyllingkjøttdeig, kikerter og ønsket krydder.

Start med å helle av væsken kikertene ligger i. Hell disse i en bolle og mos grovt med en gaffel.
Tilsett kjøttdeigen og krydder og bland til en glatt masse.

Jeg liker mat som smaker, og tilsatte chilli, cummin og litt salt.
Form små kjøttboller. Stek dem i en panne til de har fått litt skorpe og sett de deretter i ovnen. 200 grader til resten av maten er ferdig.

Til Tatziki trenger du en agurk, 2 fedd hvitløk og et beger rømme, kesam, gresk yoghurt eller noe lignende.

Riv opp agurken på et rivjern. Klem av vannet og tilsett en halv boks rømme.

Hakk hvitløken og tilsett denne sammen med litt salt og pepper.

Sett over en kjele vann med salt i til koking.
Del brokolien opp i tykke skiver og hell disse oppi fosskokenes vann. 30 sekunder så heller du vannet av og avkjøler brokolien med kaldt vann.
Dette må gjerne gjøres flere ganger.
Del opp redikken, miks sammen, hell over litt olivenolje og et!

Dette smaker like godt til lunsj i morra:)


12. august 2013 | Middag

Kommentarer (14)

  1. Karianne: Skal bli flinkere til å skrive det i oppskriftene, men jeg lager stort sett mat til to 🙂 men vi spiser mye 😛

  2. Disse var en suksess. Jentene mine elsket disse bollene 😀 De fikk med ris og paprika, hadde ikke smakt reddiker før men det elsket de vist nok 🙂 Så må kjøpe inn mer kjøttdeig så jeg kan lage fler og legge i fryseren.

  3. Dagens middag. Jeg var nok litt lessen på krydringa, så neste gang skal jeg hive i litt fersk chili og diverse godsaker slik at de blir enda mer spicy! Og finmose kikertene så ikke sønnen finner dem… 😉

Comments are closed.