KYLINGLÅR I ESTRAGONSAUS | med sesongens rotgrønnsaker

12. november 2018 | Middag

God mandag morgen.

Jeg starter rett og slett uka med å dele en oppskrift som svært mange har spurt etter på Instagram. Den tar l i t t mer tid å lage enn de fleste middagene jeg publiserer her på bloggen, ca. 35 minutter. Men den er så god!

 

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 5 gulrøtter
  • 2 rødbeter
  • 1 bit sellerirot
  • 1 sjalottløk
  • 1 purreløk
  • 200 g aromasopp
  • 1000 g kylling overlår
  • 1 1/2 dl lett matfløte
  • 3 dl hønsebuljong
  • 2 ss sterk sennep
  • 1 ss tørket estragon
  • 1 sitron
  • Olje
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 220 grader.
  2. Skrell og kutt gulrøttene, rødbetene og selleriroten i grove biter. Fordel grønnsakene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  3. Skrell og finhakk sjalottløken og purreløken.Kutt soppen i grove biter. Varm opp en kjele med litt olje til middels varme. Stek soppen i 5 minutter og legg denne til side. Stek løk og purre til løken blir gylden.
  4. Varm opp en stekepanne med litt olje. Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Stek dem ca. 2 minutter på hver side. Kom kyllingen opp i gryten sammen med løk og purre. Tilsett soppen, krydder og hell over fløte og hønsebuljong. Rør inn sennepen.
  5. La det hele småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Kanskje ukas søndagsmiddag?

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

12. november 2018 | Middag