Kremete sjokoladeis med nøtter og nugatti; slik lager du den uten ismaskin. Sukkerfri så klart!

8. juni 2016 | Godis og kaker

Denne oppskriften vet jeg at dere har ventet lenge på! Men så lover jeg også at den er verdt ventingen. Lite tips! Når jeg legger ut oppskrifter på Snapchat så ta Screen print! Rekker du det ikke så er det mulig å se livestory flere ganger, selv om jeg alltid setter oppskriftene mine på 10 sekunder. Oppskriftene kommer som regel alltid på bloggen også, men det kan ta litt tid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Grunnoppskriften er en sjokoladeis. Så er det opp til deg å leke med den. Mer kakao gir en mørkere is, mindre gir en lysere, tilsett det du liker av nøtter, bær eller som jeg har gjort – nugatti zero. La den inspirere!

 


Til ca 6 kuler trenger du:

3 eggeplommer

3 ss sukrin  ( eller annen søtning tilsvarende 5 ss sukker)

2-3 ss bake kakao

2 dl vikingmelk


Tips:

Du kan også tilsette 2 dl vanilje skyr i denne oppskriften. Smaker nydelig! Men du må ha noe ekstra kakao.


Slik gjør du:

  1. Visp eggeplommer og søtning til eggedosis. Sett kaldt
  2. Visp så vikingmelken luftig. Jeg vispet i ca 10 min med håndmikser.
  3. Visp kakaoen inn i vikingmelken.
  4. Vend så vikingmelken inn i eggedosisen.
  5. Settes i fryseren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La den gjerne stå i 1-2 timer før du tar i «fyllet».

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER


Fast leser?


Husk at du kan lagre dine favorittinnlegg direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin 


HER

 

Smil

Desiree

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#is

# sukkerfri
#sjokoladeis


#nugatti

 

 

 


8. juni 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (7)

  1. Oo, så deilig! også sukkerfri da. Det er jo bare kjempe greit 😀

  2. Åh det så godt ut. Har du noen peiling på om vikingmelken kan erstattes med noe for oss sm ikke tåler melkeprotein?

  3. Brumm: I andre oppskrifter bruker jeg soyfløte, men er svært usikker på om det går ann å bruke her :/

  4. Hva gjorde jeg feil? Da jeg tok kakopulver oppi den fine, luftige vikingmelken min, begynte det nesten å bruse og svoshj var lufta ute. Vendte inn med eggedosisen og satte i frysa. Den ser ikke ut som din for å si det sånn! Den er stein hard. Men knallgod på smak da!

  5. Iselin: som med vanlig is lar jeg den stå i rom temp før jeg forsyner meg av den 🙂 da blir den sånn 🙂

Comments are closed.