KREMETE PASTARETT | slik lurer du 1 kg grønt opp på middagsbordet!

Reklame 24. november 2020 | Middag, Oppskrifter

egen reklame

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

Alle som har fulgt meg i noen år vet at jeg har en veldig klar filosofi til kosthold – nemlig fokus på det du trenger å spise mer av! Det er den enkleste måten å få en sunt og balansert kosthold! For å legge til noe i kostholdet er lett og positivt! 

En ting vi alle sammen med stor fordel kan spise mer av i hverdagen vår er grønnsaker.

Og på denne tiden tenker jeg at det er særlig viktig å sørge for at vi får i oss grønne grønnsaker. Egentlig prøver jeg vel å formidle at alle måltider burde inneholde grønnsaker med minst to farger, så ikke begynn å spise bare grønt nå 😉 Men grønne grønnsaker inneholder mange viktige næringsstoffer som jern, magnesium, folat og vitamin C.

Og her får du hele 350 gram av dem per porsjon!

Retten er faktisk utrolig morsom å lage. Så jeg filmet den mens jeg lagde den i dag. Skal klippe sammen filmen i kveld, så publiserer jeg både filmen og oppskriften på Instagram i morgen. Følg meg gjerne @fitfocus.no HER

Over til dagens oppskrift.

Til 3 personer trenger du:

Ingredienser

  • 3 fed hvitløk
  • 1 gul løk
  • 500 gram frossen blomkål og brokkoli blanding
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 100 gram frisk spinat
  • 300 gram frosne erter
  • 1 neve frisk basilikum
  • Saften av 1/3 sitron
  • 2 dl lett matfløte*
  • 2 dl revet pamesan**
  • 300 gram pasta – gjerne fullkorn eller av linser/bønner
  • 100 gram små tomater
  • Frisk basilikum

*matfløte kan ersattes av soye/raps/havrefløte for vegansk alternativ

**parmesan kan droppes eller erstattes av litt ernæringsgjær for vegansk alternativ

Fremgangsmåte

  • Start med å hakke løk og hvitløk. Ha litt olje i en gryte og fres dette til løken blir blank.
  • Tilsett frossen blomkål/brokkoli og hell over buljongen. La dette småkoke i 5 minutter.
  • Ha opp i spinat og erter. La det koke i et par minutter. Hell væsken fra. Og sett pastaen til koking.
  • Ha grønnsakene, fløte, parmesan, basilikum og sitronsaft i en blender. Blend til en kremete saus.
  • Hell vannet av pastaen og vend inn sausen. Smak til med salt og pepper.
  • Server retten toppet med friske tomater, basilikum og gjerne litt mer parmesan!

Jeg mener, bare seeee på den konsistensen!

Jeg håper du tar deg tid til å lage denne! Hvis du er skeptisk til en helt kjøttfri rett så er jeg sikker på at denne vil gjøre seg toppet med litt sprøstekt bacon også!

Stort Smil

Desiree

Reklame 24. november 2020 | Middag, Oppskrifter