Kan bestilles hos ark.no HER
Det er like før jeg kan innføre en ukas suppe her på bloggen, men jeg mistenker at jeg bare er inne på en liten dille, så dere skal få slippe det.
Mais suppe er kanskje ikke så vanlig i de norske hjem? Men det burde det helt klart være. Raskt, enkelt, billig, sunt og godt som det.
Til 3 personer trenger du:
Ingredienser
- 1 gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 4 ss smør
- 1 ts chiliflak
- 3 ss mel
- 1 L kyllingbuljong
- 7,5 dl mais
- 3 dl lett matfløten
- 200 g chorizo
- 2 stilker vårløk
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte
- Finhakk løk og hvitløk.
- Smelt smøret i en kjele, og stek løk og hvitløk til løken er blank og myk.
- Tilsett chiliflak og mel. Rør godt sammen og spe med litt buljongvann. Pass på å rør ut alle klumpene før du rører inn med buljong.
- La suppen småkoke i 10 minutter under omrøring.
- Tilsett mais og fløte. La den koke videre i 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer chili.
- Skjær chorizoen i skiver og sprøstek den. Hakk vårløken.
Suppen kan lages vegansk ved å bruke kokosmelk og grønnsaksbuljong.
Hvis du tenker at chrizo er litt for spicy for ungene kan du bruke kokt skinke eller spekeskinke i stede.