Thai suppe

Kremete grønnsaksuppe med smaker fra Thailand

22. februar 2017 | Middag

Hvis du så Youtube videoen min her om dagen så vet du at jeg alltid har frosne grønnsaker i frysa. Så da vi i går hadde lyst på thaisuppe til middag, men manglet alt det tradisjonelle fyllet tenkte jeg at det var på sin plass å prøve å lage en ny, vegetar versjon av familiefavoritten!

Thai suppe

Til 4 personer trenger du:

Ingredienser

 • 1 pose frosne lapskaus grønnsaker
 • 400 gram røde linser (kjøpt ferdigkokt på boks)
 • 2 fed hvitløk
 • 1/2 rød chilli
 • 5 dl kylling eller grønnsaksbuljong
 • 1 boks kokosmelk
 • 1 ss fiskesaus
 • Rød curry paste

Vi serverte den med soyabønner, koriander og limesaft på toppen. Alt kan så klart doppes, men særlig limesaften anbefales!

Fremgangsmåte

 1. Hakk hvitløk og chilli og stek i litt olje
 2. Tilsett grønnsaker og buljong og kok til grønnsakene er helt møre
 3. Tilsett linser, kokosmelk og fiskesaus.
 4. Varm igjennom og mos så til en kremete suppe i blender eller med stavmikser.
 5. Smak til med rød currypaste. 1 ts = mild, 3 ts = litt sterk

Flere har spurt meg hvilke basisvarer jeg alltid har i hus, så jeg har laget en Youtube video hvor vi ser på innholdet i mitt kjøleskap og hva jeg trenger hjemme for å leve sunt, enkelt og billig! Du finner videoen HER

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

22. februar 2017 | Middag