KORTE TRENINGSØKTER? Resultater, fordeler, ulemper og program du kan teste!

26. mars 2018 | Trening, Øvelser

HIIT, eller høy-intensitet-intervall-trening, er en treningsmetode hvor du gir alt du har, 100%, i korte, korte intervaller. Etterfulgt av en ennå korter hvile eller en roligere arbeidsperiode.

Øktene varer typisk i 15 til 20 minutter og lover deg gode resultater i form av høyt kaloriforbruk og fettforbrenning. men holder de det de lover? Hvem passer denne typen trening for? Og hvordan gjennomfører man dem?

Det skal vi se litt på i dag!

Bilde: fotografmaciej


Teorien bak det hele, og teorien er god nok, er at denne type trening øker kroppens behov for oksygen. Ikke bare under selve treningen, men også i perioden etter. Uten å bli for faglige er det dette som avgjør hvor mye kalorier og fett en treningsøkt forbrenner, både under og etter en økt.


Studier har vist at denne typen trening faktisk kan øke etterforbrenningen med så mye som 200 kalorier sammenlignet med tradisjonell styrketrening.


Så om du ikke alltid har lang til til trening er det ingen grunn til å fortvile. Da er dette et godt alternativ, men som med all annen trening er det er par ting som er viktig å tenke på!

Bilde: fotografmaciej

1.Velg økter og øvelser utifra ditt nivå! 

Veldig mange HIIT økter inneholder eksplosive øvelser med hopp. Om du er nybegynner, er i dårlig form eller har skader er ikke dette det beste stedet og starte. Men det betyr ikke at du ikke kan trene HIIT.

I videoen under finner du et HIIT program i 3 forskjellige nivåer. 

 Nivå 1 – for deg som har vonde knær og ikke har trent så mye før.

Nivå 2 – for deg som føler deg trygg i enkle styrkeøvelser og har trent litt fra før av.

Nivå 3 – for deg som har treningsgrunnlag og liker å utfordre kroppen MAX!

2.Variasjon er nøkkelen til suksess.

Variasjon er et av de viktigste trenings prinsippene vi har. God fremgang er helt avhengig av variasjon. HIIT er derfor en helt super treningsform i hektiske perioder, men best utbytte får du om du kombinerer dette med annen type trening.

Bilde: fotografmaciej

 

Følg meg gjerne på Instagram (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

26. mars 2018 | Trening, Øvelser