Denne kaken er litt mer omstendig enn de jeg vanligvis lager, men den lille ekstra innsaten på kjøkkenet var helt klart verdt det!
Deilig, sprø mandelbunn.
Søtt nøttefyll med et hint av karamell og så til slutt mørk sjokoladeganach. ELSK!
Vi tar ett trinn av gangen.
Start med bunn.
Du trenger:
250 g fettredusert mandelmel
1 dl fiber sirup dark
1 dl smeltet kokosolje evt. raspolje
1 knipe salt
Slik gjør du:
Bland alt og kna deigen med hendene.
Tertedeig henger ikke helt sammen. Først når du trykker deg sammen fester den seg.
Olje terteformen godt før du trykker deigen ut i formen.
Prikk så hele bunden med en gaffel før du setter deg i kjøleskapet i 20 minutter.
Stekes på 220 grader i 12-15 minutter
Nøttefyllet er neste ut.
Du trenger:
10 dadler uten sten
Legg disse til bløt i 1 dl varmt vann.
2 ts rapsolje
120 gram walnøtter eller ferdig walnøttsmør
1 knipe salt
Slik gjør du:
Start med å mose dadlene til purre i det varme vannet. Bruk gjerne en blender.
Rør så inn oljen. Miks godt. Har du nøttesmør blander du dette inn til slutt. Har du hele nøtter burde du kjøre disse til «mel» med en stavmikser eller kjøkkenmaskin først
Sjokolade ganach.
Du trenger:
0,5 dl fiber sirup dark
0,5 dl kokosolje
50 gram kakao
Slik gjør du:
Smelt alt sammen i en kjele over lav varme
Alt legges lag på lag over den ferdige bunnen. Kaken trenger litt tid i kjøleskapet for å sette seg.
Om du synes dette er litt omstendig kan nøttefyllet droppes. Og skal du ha noe sunt og søtt på null komma niks så anbefaler jeg virkelig sjokoladeganachen som dipp til frukt og bær. Det er moms for alle sjokolade-elskere!
Ha en fin kveld folkens.
Desiree
Notater:
#sukkerfri
#glutenfri
#lakosefri
#vegansk
#vegan
#helsekost
#funksjonellmat
#sunnbakst
#bakeutensukker
#diet
#søttogsunt
#allergivennlig
#oppskrift
#bakeglad
Ønsker deg en god dag, kjempe fin innlegg <3
Namnam! Denne så nydelig ut 🙂
Til den sjokolade ganachen kan jeg bruke en annen olje enn kokos? Eller vil det gjøre noe med smak og konsistensen?
Zahide: skal det være ganach så må det litt fettstoff til. Kan bruke smeltet smør 🙂
Oi så deilig! Må prøves 😀
Heidi Rimereit: 🙂
«Prikk så hele bunden med en gaffel før du setter deg i kjøleskapet i 20 minutter.»Jeg syns det virker så ille trangt og kaldt, ikke skjønner jeg hva det har for slags betydning for det ferdige resultatet heller? Mulig å skippe det? Funker det å sette bunnen i kjøleskapet i stedet for eksempel? 😀 Hihi.. 😀 Ser nydelig ut, gleder meg til å prøve!