Konfektkake med nøttefyll og sjokoladeganach; gluten og sukkerfri

29. oktober 2015 | Godis og kaker

Denne kaken er litt mer omstendig enn de jeg vanligvis lager, men den lille ekstra innsaten på kjøkkenet var helt klart verdt det!

Deilig, sprø mandelbunn.

Søtt nøttefyll med et hint av karamell og så til slutt mørk sjokoladeganach. ELSK!





Vi tar ett trinn av gangen. 


Start med bunn.

Du trenger:

250 g fettredusert mandelmel

1 dl fiber sirup dark

1 dl smeltet kokosolje evt. raspolje

1 knipe salt

 

Slik gjør du:

Bland alt og kna deigen med hendene.

Tertedeig henger ikke helt sammen. Først når du trykker deg sammen fester den seg.

Olje terteformen godt før du trykker deigen ut i formen.

Prikk så hele bunden med en gaffel før du setter deg i kjøleskapet i 20 minutter.

 

Stekes på 220 grader i 12-15 minutter


Nøttefyllet er neste ut.

Du trenger:

10 dadler uten sten

Legg disse til bløt i 1 dl varmt vann.

2 ts rapsolje 

120 gram walnøtter eller ferdig walnøttsmør

1 knipe salt

 

Slik gjør du:

Start med å mose dadlene til purre i det varme vannet. Bruk gjerne en blender.

Rør så inn oljen. Miks godt. Har du nøttesmør blander du dette inn til slutt. Har du hele nøtter burde du kjøre disse til «mel» med en stavmikser eller kjøkkenmaskin først


Sjokolade ganach.

Du trenger:

0,5 dl fiber sirup dark

0,5 dl kokosolje

50 gram kakao

 

Slik gjør du:

Smelt alt sammen i en kjele over lav varme

Alt legges lag på lag over den ferdige bunnen. Kaken trenger litt tid i kjøleskapet for å sette seg.

Om du synes dette er litt omstendig kan nøttefyllet droppes. Og skal du ha noe sunt og søtt på null komma niks så anbefaler jeg virkelig sjokoladeganachen som dipp til frukt og bær. Det er moms for alle sjokolade-elskere!

 

Ha en fin kveld folkens.

 

Desiree

 

 

 

Notater:


#sukkerfri


#glutenfri


#lakosefri


#vegansk


#vegan


#helsekost


#funksjonellmat


#sunnbakst


#bakeutensukker


#diet


#søttogsunt


#allergivennlig


#oppskrift


#bakeglad


 

 

 

 


29. oktober 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (7)

  1. Til den sjokolade ganachen kan jeg bruke en annen olje enn kokos? Eller vil det gjøre noe med smak og konsistensen?

  2. «Prikk så hele bunden med en gaffel før du setter deg i kjøleskapet i 20 minutter.»Jeg syns det virker så ille trangt og kaldt, ikke skjønner jeg hva det har for slags betydning for det ferdige resultatet heller? Mulig å skippe det? Funker det å sette bunnen i kjøleskapet i stedet for eksempel? 😀 Hihi.. 😀 Ser nydelig ut, gleder meg til å prøve!

Comments are closed.