Denne kaken er litt mer omstendig enn de jeg vanligvis lager, men den lille ekstra innsaten på kjøkkenet var helt klart verdt det!
Deilig, sprø mandelbunn.
Søtt nøttefyll med et hint av karamell og så til slutt mørk sjokoladeganach. ELSK!
Vi tar ett trinn av gangen.
Start med bunn.
Du trenger:
250 g fettredusert mandelmel
1 dl fiber sirup dark
1 dl smeltet kokosolje evt. raspolje
1 knipe salt
Slik gjør du:
Bland alt og kna deigen med hendene.
Tertedeig henger ikke helt sammen. Først når du trykker deg sammen fester den seg.
Olje terteformen godt før du trykker deigen ut i formen.
Prikk så hele bunden med en gaffel før du setter deg i kjøleskapet i 20 minutter.
Stekes på 220 grader i 12-15 minutter
Nøttefyllet er neste ut.
Du trenger:
10 dadler uten sten
Legg disse til bløt i 1 dl varmt vann.
2 ts rapsolje
120 gram walnøtter eller ferdig walnøttsmør
1 knipe salt
Slik gjør du:
Start med å mose dadlene til purre i det varme vannet. Bruk gjerne en blender.
Rør så inn oljen. Miks godt. Har du nøttesmør blander du dette inn til slutt. Har du hele nøtter burde du kjøre disse til «mel» med en stavmikser eller kjøkkenmaskin først
Sjokolade ganach.
Du trenger:
0,5 dl fiber sirup dark
0,5 dl kokosolje
50 gram kakao
Slik gjør du:
Smelt alt sammen i en kjele over lav varme
Alt legges lag på lag over den ferdige bunnen. Kaken trenger litt tid i kjøleskapet for å sette seg.
Om du synes dette er litt omstendig kan nøttefyllet droppes. Og skal du ha noe sunt og søtt på null komma niks så anbefaler jeg virkelig sjokoladeganachen som dipp til frukt og bær. Det er moms for alle sjokolade-elskere!
Ha en fin kveld folkens.
Desiree
Notater:
#sukkerfri
#glutenfri
#lakosefri
#vegansk
#vegan
#helsekost
#funksjonellmat
#sunnbakst
#bakeutensukker
#diet
#søttogsunt
#allergivennlig
#oppskrift
#bakeglad
Comments are closed.