KNEKK LØPEKODEN | lær å løpe 5 km på 5 uker

21. desember 2022 | Løpeskolen, Trening

Altså jeg kan bare ikke noe for det! Den fornuftige stemmen i meg sider at jeg IKKE burde trykke publiser på et innlegg som dette nå rett før jul!

Folk har det travelt, de er stressa, mye å gjøre. Men samtidig så er det straks noen deilige fridager for mange. Noen har alt begynt å glede seg litt til nye rutiner og mål for 2023. Noen liker ikke nyttårs»forsetter», jeg ELSKER å sette meg nye mål og synes bare det er positivt.

Også er det det da, at løping gir meg selv, helt personlig, så utrolig mye i disse hektiske periodene! Det gir meg overskudd, gjør meg glad, hjelper meg holde formen ved like, ja i det hele tatt.

Og det vil jeg jo gjerne dele med flere!

Å løpe sin første 5 km er et mål mange av deltagerne i min Online Løpegruppe  BOOST LØPEGLEDENhar satt seg.

Og med et strukturert treningsprogram som tar utgangspunkt i ditt nivå er det enklere å oppnå enn mange tror!

Som ny deltager hos meg starter du med å ta en enkel kondisjonstest. Med den som utgangspunkt får du program ut ifra MÅL og NIVÅ. Du testes jevnlig, og vi justerer nivå ut ifra både testene og din fremgang på selve treningen.

De som er nybegynnere og har som mål å løpe en 5 km har typisk 2 intervaller i uka + 1 rolig langkjøring.

En uke kan se slik ut:

INTERVALL + STYRKE:

5 minutter oppvarming

30 sek løp/ 10 sek gå x 5

Gå 1 minutt

Gjenta 3 ganger

 

LANGKJØRING:

30 minutter med lav puls. Vekselvis gå/jogge

 

INTERVALL + STYRKE:

5 minutter oppvarming

30 sek løp/ 10 sek gå x 5

Gå 1 minutt

Gjenta 3 ganger

Flere av øktene er filmet, slik at du har meg med deg på hele økten enten på skjerm eller på øre. Her guider jeg deg gjennom økten og passer på tid og intensitet!

For hver uke som går utvikler programmet seg. Jeg pleier å si at man må øke treningen med mellom 5-10% fra uke til uke for å få fremgang på løping.

Så om målet ditt er å løpe en 5km, kunne du for eksempel økt langkjøringen med 10% fra uke til uke. Så om du starter på 30 minutter en uke, skal den være 33 minutter neste uke, osv, osv.

Dette er en av de store hovedforskjellene ved å bare trene tilfeldige økter, kontra å jobbe med et strukturert treningsprogram!

NY OPPSTART FOR BOOST LØPEGLEDEN er 2. januar!

Det er fremdeles noen ledige plasser. Les mer HER

 

 

 

 

21. desember 2022 | Løpeskolen, Trening

Kommentarer (6)

Comments are closed.