Denne dagen startet med en dobbel espresso, riktignok oppi en dobbel chai med lettmelk og halv sirup (stakkars karen bak disken), men det var en sånn morgen!
Neste uke har jeg satt meg som mål å bli et A menneske.
Døgnet har ikke nok timer, og denne uken har jeg ikke hatt tid til å trene en gang! Det er noe som kommer veldig høyt oppe på min prioriteringsliste, så at jeg har måtte droppe det sier ikke så lite om stressnivået! I dag skal jeg virkelig få skvist inn 30 minutter, om det så blir med hoppetau og catslidematter på mitt eget stuegulv!
Men først, lillelørdag, og ny kake!
Som dere jo vet elsker jeg kokos, og jeg har lenge hatt lyst til å lage en seig kokoskake som minner litt om kokosmakron, bare mer klissete og ennå bedre. Jeg tror faktisk jeg har klart det!
I tillegg er den sukkerfri, fettredusert og du kan enkelt gjøre den gluten og/eller laktosefri.
Let’s go!
Du trenger:
2 bananer
1/2 avokado
2 egg
50 g sukrin eller annen søtning
100 g kokosmasse
1 dl havregyn (velg glutenfri hvis du ønsker)
1 dl gresk yoghurt (koksmelk hvis laktosefri)
Sukkerfri sjokolade til topping (kan droppes)
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Mos banan og avokado godt – ingen klumper.
Tilsett av det våte, så alt det tørre.
Rør godt.
Hell røren ut i en brødform.
Stekes i 25 minutter på 200 grader – ikke varmluft.
Når du tar ut kaken legger du først den mørke sjokoladen oppå. Smør utover etterhvert som den smelter. Legg så på små stykker av hvit sjokolade. La det smelte helt og bruk en gaffel for å lage mønster.
Sett kaken i kjøleskapet frem til servering.
Uten sjokoladen er denne faktisk så sunn at den ble med i Vildes matboks i dag. Supert som en liten snack til aktive barn, eller aktive foreldre!
Husk at du kan lagre dine favorittoppskrifter enkelt på mobilen. Bare å bruke gratisappen Bloglovin
HER
Følg meg gjerne på Instragram for flere små tips og råd @desireeandersen
Stort Smil
-Desiree
Denne skal prøves! 🙂 Hvor stor er formen du bruker?
Helen: vanlig brødform 🙂
Nam! Skal prøves! Jeg er så hekta på bananbrød for tiden, men denne så mye bedre ut 🙂 Litt sjokolade må være lov av og til 🙂
Skulle gjerne vist hvilket merke du bruker som sukkerfri sjokolade, vet du har sagt du får kjøpt det på vanlig butikk, men jeg har ikke klart å finne en som gir grei smak 🙁
Sølvi: cavalier 🙂
Åhh det så ufattelig godt ut! Må prøves 😀
Kan den lages uten avokado?
Nadia: Smaker ikke avokado 🙂
Katrine Mariell Karlsen: Takk 🙂