Klippekringle med kanelfyll; sukkerfri og fettfattig

4. desember 2015 | Godis og kaker

Først må jeg få lov til å si at dette er første gang jeg har forsøkt å lage en kringle, og hadde det ikke hvert for at

1. Den smaker helt vanvittig godt 

og

2. Jeg er ikke spesielt flink til å få ting til å
se

pent ut

Så hadde jeg nok gitt det ett nytt forsøk før jeg postet den. For utseende er kanskje litt… eh… rustikt?

Hehe.

 


MEN

den er skikkelig saftig, akkurat som en gjærbakst skal være og fyllet er en skikkelig inner tier for oss som elsker smør og kanelfyll! Men her er det da ikke noe fettstoff i det hele tatt!

Til deigen trenger du:

5 dl lett melk

75 gram smeltet smør

150 gram sukrin melis

1 1/2 pakke gjær

1/3 ts kardemomme

500 gram havremel (jeg kjøpte ikke glutenfritt, da dette ikke vil heve)

200 gram siktet speltmel

 

 

Slik gjør du:

Varm opp melk, smør og melis til 37 grader.

Rør ut gjæren og tilsett kardemomme og hvetemel.

Elt deigen godt i minst 10 minutter hvis du gjør det for hånd.

 

Sett så deigen til heving på et lunt sted 45 – 60 minutter.

 

Til fyllet:

3 dl sukkerfritt eplesyltetøy

8 ss kanel

8 ss sukrin gold

1 ts salt

 

Slik lager du kringlen.

– Kjevle ut til den er ca 1/2 cm tykk.

– Bre fyllet utover

– Rull sammen, prøv  å få skjøten under kringlen.

– Pensle med egg.

– Klipp så nesten igjennom kringlen, 1 – 2 cm tykke stykker.

– Dra bitene utover, mot høyre og venste.

– Stekes på 175 grader i 20-25 minutter.

Denne skal helt klart lages med vaniljekrem innen alt for lenge <3

 


Vil du stemme meg frem som årets Trenings/helseblogg kan du gjøre dette
HER

<3

 

FredagsSmil

 

Desiree

 

 

 

Notater:


#sukkerfribakst


#bakeutensukker


#havrekringle


#klippekringle


#sukkerfri


#fettfattig


#kanelsnurre


#gjærbakst


#oppskrift


#fiberfrik


#sunt


#funksjonellmat


#familiamat


#diamat


#hjertemat


#fitfood


#magevennlig


#utensukker


#sukkerfri

 


4. desember 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (13)

  1. Hei.Jeg har et spm ang det havremelet, er ikke havre glutenfritt?Jeg har forstått det sånn at havre er glutenfritt, men er gjerne produsert nær ting som har gluten i seg, og det er derfor de har en egen pakke som heter glutenfri. For den er det strengere krav til.Skal heve egenskapene da være forskjellige?Mvh Line

  2. Line: heve egenskapene er forskjellige. Havre er glutenfritt og selv det havremelet som inneholder gluten fordi det er produsert i nærheten av gluten hever dårligere enn hvete eller spelt. Derfor har jeg her både havre og spelt + litt ekstra gjær 🙂 men det er kun min erfaring.

  3. Hei,er du sikker på at det skal være 8 ss kanel??? Det høres litt for mye ut. Selv i en stor langpannekake (kanelkake), er det ikke så mye kanel. Tror det skal være 8 ts jeg da….. :-)mvhLinda

Comments are closed.