Klimuffins har blitt en liten kaffetrend det siste året. Smakfulle, saftige, grove og søte. Mange sunne varianter, noen usunne.
Her er i allefall en av mine favoritter, med banan.
Du trenger:
2 modne bananer
5 dl. Kli
4,5 dl. Sammalt mel (her spelt)
2 egg
50g smeltet Smør
1 dl Melk
3 ss Yacoonsirup, honning eller annen søtning.
2 ts bakepulver
Slik gjør du:
Pisk egg å ha i sirup, most banan, smeltet smør og melk.
Bland i det tørre. Juster deigen med mer melk eller mer mel.
Fordel røren i muffinsformene og stek i ca. 30 min på 200 grader.
Vi brukte noen små prinsesse muffinsformer som ikke helt klarte å holde på røren. Bruker du muffinsbrett blir disse høye og fine. Må virkeliginvistere i det!
Prøv også å lage en variant med revet eple, kanel og rosiner. Moms!
I dag ble disse frokost til store og små!
Comments are closed.