Jeg er klar for 5 dagers DETOX light – følg meg dag for dag

18. april 2017 | Ernæring

Dette er ikke noen stor nyhet for faste blogglesere. For jeg gjør dette stort sett tre ganger om året. Ordet Detox er nok også litt feil, men det er liksom det ordet de fleste forstår. Om jeg skulle gitt min detox light et navn ville jeg heller kalt det en BOOST. For det handler mer om å fylle på med gode saker!

Detox slik mange ser på det har nemlig liten støtte i forskning. Det finnes ikke noe som kan bevise på at man ved å spise eller ikke spise visse typer mat får en utrenskning, avgiftning eller……detox av kroppen.

Jeg tenker heller på detox som å nullstille kroppen eller gi den en pause.  Pause fra alt det rare vi faktisk dytter i oss med eller uten viten. Det er ikke snakk om å leve på sitronvann og alger i fem dager, det handler om å spise «ren» mat som gir masse næring og er lett for kroppen å jobbe med. Kall det gjerne en liten re- start. Det skal være deilig, føles oppløftende og gi energi.

 Hva du ønsker å legge i en slik detox er helt opp til deg selv! Noen velger å kutte ut kaffe, andre beholder det, noen bruker en del tilskudd, jeg gjør det ikke.

 

Her ser du litt av hva mine BOOST dager inneholder:

Grønnsaker: alt er lov

Urter: Ingefær, gurkemeie, hvitløk, kanel, cayenepepper, chilli, basilikum

Fiber: nøtter, linfrø, chiafrø

Frukt: alt er lov

Kokosolje og kokosmelk

Fisk og egg

Hva med mengder? Jeg setter ingen begrensinger på meg selv når det kommer til mengder.

 

Hva jeg vil unngå disse tre dagene:

Sukker, korn, meieriprodukter, søtningsstoffer (både naturlige og kunstige), halvfabrikat. 

 

Jeg hadde ikke tenkt å gjøre en stor greie av det. Jeg vil dele det hele dag for dag og måltid for måltid på Instagram- brukernavnet mitt er desireeandersen.

Når går jeg i gang?

I morgen så klart!

 

 

18. april 2017 | Ernæring

Kommentarer (2)

  1. Gleder meg til å følge boosten din! 🙂
    Har du forslag til hva man kan bytte ut nøtter med? Jeg spiser ikke nøtter og ser for meg at kun linfrø og chiafrø kanskje er litt få kilder til fiber? Eller hva tenker du?

Comments are closed.