Kjøttfri mandag: To veganske favoritter!

27. november 2017 | Middag

/Reklame i samarbeid med Risenta/

 

Kjøttfrie middager er noe jeg stadig prøver å bli bedre på her på bloggen. Det blir stadig etterlyst og det gleder meg egentlig. For det viser at folk begynner å skjønne at vi faktisk trenger å spise mer plantebasert kost! Jeg sier ikke at vi alle skal bli veganere, men nordmenn flest spiser alt for lite frukt og grønt! Og ved å lage for eksempel en vegansk eller vegetarisk middag i uka drar du vektskåla kjapt i riktig retning.

I dag skal du få oppskrift på min all time favoritt når det kommer til vegansk mat! Nemlig salat med kikertboller, ingefær og limedressing! I tillegg skal du få en spennende burger laget av quinoa.

Disse finner du på Coop Obs og Coop Mega.

Å lage disse to tingene har aldri vært enklere! Du tilsetter bare varmt vann, former bollene eller burgerne og steker som anvist på pakka. De kan stekes både i stekepanne og i ovnen. Jeg foretrekker å bruke ovnen, for da kan jeg gjøre andre ting i mens 😉

Hoved ingrediensen her er kikerter. Og dette er min soleklare favoritt av disse to. Bollene er laget etter anvisning på pakka, og til salaten har jeg egentlig bare brukt det vi hadde i kjøleskapet. Jeg vil anbefale deg å gjøre det samme. En helt super måte å bruke opp små grønnsaks rester på! #kastmindremat.

Jeg har brukt hjertesalat, koriander, vårløk, rødløk, rødkål, paprika og reddiker. Magien i denne salaten ligger i dressingen, som er min absolutte favoritt! Ingefær og lime.

Du trenger:

Ingredienser

  • 1,5 dl kaldt vann
  • 1 dl revet ingefær
  • Saften av 1 lime

Blend alt sammen og sil av ingefæren.

Kjøpes på  Coop Obs og Coop Mega.

Middag nummer to er da denne quinoa burgeren.

Mange lurer på hva quinoa er. Quinoa er et frø. Og jeg kan fortelle deg at den inneholder nesten like mye protein, per 100 gram, som biff. I tillegg er den en flott kilde til sunne fettstoffer og her sloss vitaminene og mineralene om plassen. Rett og slett en liten superfood.

Jeg valgte å utsette denne burgeren for en liten test, og lot alle i familien sette sammen sin favorittburger. Den skled ned hos alle både med dressing og sylteagurk på. Jeg gikk for en med guacamole, tomat, rødløk og salat. MOMS!

I samarbeid med Risenta kjører jeg i dag en konkurranse på Instagram hvor du kan vinne en stor gavepakkefra Risenta.

Det eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar om hvilken av disse to rettene du synes er mest fristende å prøve.

Gå gjerne inn på Risenta sine hjemmesider for å se mer av deres fantastiske utvalg og finne mer inspirasjon til en sunnere hverdag!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

27. november 2017 | Middag