Kicking it! 5 tips mot en sprekere høst.

19. august 2013 | Trening

I dag er dagen! Ikke bare er det mandag! Det er skolestart, ferien er definitivt over, treningssenterene starter opp med nye timeplaner, avisene og ukebladene flommer over at treningstips og kostholdsråd, tusenvis av nordmenn er klare for å brette opp ermene og ta fatt på en ny tilværelse. Litt sunnere, litt sprekere. I dag!

Er du en av dem?

Det er jeg.

Hva?!?

Jo, jeg har noen ønsker med treningen min denne høsten, og siden dette tydligvis er dagen for alle andre, ble det dagen for meg også! Let’s go!

Siden vi står her sammen på startstreken tenkte jeg å dele noen av mine tanker om å sette seg mål og gjennomføre dem.

 

 
1. Vit hvor du skal, ellers kommer du ikke dit.

Uten mål, ingen mening. Sett deg så konkrete mål som overhode mulig!

– Jeg vil ned 10 kg.

Nei! Bedre enn det!

-Jeg vil få på meg klærne som passet før graviditeten, føle meg vel, ha mer energi , orke mere og få trening som en naturlig del av hverdagen.

Det var litt bedre!

Så er det bare å gjøre det!


2. Tenk langsiktig. 

Jeg vet. Vi vil ha resultatene i går, men tro meg! Små forandringer du kan leve med resten av ditt liv vil gi bedre resultater enn den pulverkuren på 14 dager.

Alle monner drar!

 En gåtur på kvelden selv om du helst bare vil synke ned i soffaen, en lett frokost selv om du ikke er sulten, et sukkerfritt alternativ til kos selv om det tar deg 15min på kjøkkenet, 2 glass rødvin på lørdagskvelden selv om du helst vil ha to øl. Små forandringer.


3. Viljestyrke. 

Å forandre vaner er vanskelig! Det tar tid før nye vaner blir dine naturlige vaner, og selv da vil det være dager hvor soffaen kaller og smågodtet skriker. Jeg har levd et aktivt liv i snart 30 år, og må stadig ty til mine små motivasjonsboost:

  • Musikk.
  • Mennersker jeg beudrer.
  • Andres viljestyrke, pågangsmot og innsats.
  • En treningskompis.
  • Nytt treningstøy ( you gotta look cute )

Og noen ganger trenger jeg bare litt «tough love» eller som det heter på norsk; direkte tale!


4. Mat, mat, mat.

 

Jeg kan ikke få sagt det ofte nok. Du får ikke resultater av treningen din hvis ikke du har kostholdet på plass- sånn nogenlunde i allefall. Og dette gjelder ikke bare de som ønsker å gå ned i vekt. Det gjelder alle!

Er du medlem på et SATS senter må du laste ned deres nye app! Den er unik! Ikke bare får du skreddersydd et eget kostholdsprogram utifra dine forutsettninger og målsetninger, den er full av fantastiske oppskrifter og tips. Les mer om den her:  
https://www.sats.no/medlemskap/blimedlem/

Er du ikke medlem av SATS må du bli det, hihi;)

Eller følge med på bloggen i morgen.

 


5. Sist, men ikke minst. 

Stress ned, ikke la små glipper sette deg tilbake på veien mot målet ditt. Belønn deg selv underveis og hver stolt av hvert minste fremskritt.

 

  


19. august 2013 | Trening