KB HIIT workout + slik lager du din egen Kettelbell

18. desember 2015 | Trening

Sent innlegg fra meg i dag, men desember er en mildt sagt hektisk måned. Ikke bare på grunn av alle juleforberedelser, avslutninger og gaveshopping, men jeg jobber jo i en bransje som går inn i høysesong 
rett 

over juleferien! Så, hvis noen har tre, fire ekstra timer i døgnet – hand them over!

Kettelbells er en populær treningsform her på bloggen, og det er veldig forstålig. Her får du trent 
alt 

på en og samme gang.

Som jeg har skrevet tidligere:


1. Full pakke.

Her har du en treningsform som gir deg absolutt alt!  Styrke, kondisjon og beveglighet. Og det eneste du trenger for å trene alt dette er en kettelbell. Du trenger faktisk ikke mer. Som nybegynner vil jeg anbefale at du velger en med vekt på mellom 6 og 8 kilo. Etterhvert kan man avansere til mellom 10 og 12 kilo.

 


2. Sett sving på kaloriforbrenningen din.

Kettelbells kan ikke sammenlignes med tradisjonell styrketrening. Selv i de enkleste KB øvelser er det store kjeder av muskler som jobber sammen, og det er dette som gjør det til en så effektiv treningsform. Avhengig av intensitet og vekt kan man i snitt forbrenne 400 kalorier på en 20 minutters økt med KB.

 


3. Bevegelsesutslag.

Hva er det?

Jeg prøver å ikke bli for teknisk og faglig på denne bloggen, men mange av de typiske ondtene folk sliter med i dag (rygg, nakke, skuldre, knær) kommer av dårlig beveglighet eller bevegelsesutslag.

KB består hovedsaklig av funksjonelle øvelser, som søker mot å jobbe med kroppens fulle bevegelsesmønster. Dette er med på øke bevegligheten og forhindre disse typiske ondtene.


Personlig synes jeg dette er en utrolig morsom og motiverende form for trening. Det er få ting som gir meg den samme følelsen av å være gjennomtrent! Men det er nok smak og behag.

 

Så hva er vel mer passende å prøve seg på i julen enn KB?

Men du har kanskje ikke en.

Da kan du se på


detteinnlegget hvordan jeg har lagt min egen. Disse bruker jeg faktisk mye på PT kunder og Bootcamptreninger ute. Fungerer ypperlig!

Men kanskje ikke alle KB øvelser, så i dag har jeg laget en ny video med øvelser som passer godt til denne hjemmelagde typen.

 

Hver øvelse skal utføres i 60 sekunder, 15 sekunders pause før du går rett videre til neste.

Øvelsene utføres som en sirkel 2-3 ganger.


Vil du stemme meg frem som 


Årets trenings- helseblogg kan du gjøre det  
HER


<3


Desiree

 


18. desember 2015 | Trening

Kommentarer (5)

  1. Jeg har faktisk ikke trent så mye med kb, men dette fikk jeg lyst til å prøve. Du er flink 🙂 God helg! 🙂

  2. Hei,Noen gode tips til oss som er flinke til å ende med gigantiske sår inni hendene etter KB økter?

Comments are closed.