Karamell-is med sjøsalt; sukkerfri

1. august 2015 | Godis og kaker

Hei dessertbloggen!

I kveld kommer det et innlegg om trening – promise!

Men jeg tror ikke dere blir skuffet over disse ispinnene, og isen kan også fryses i en boks. Største plusset er at du hverken trenger ismaskin eller å huske å røre i denne isen mens den stivner. 



For å lage disse trenger du

2 bokser vikingmelk

3 dl kremfløte

Litt grovt salt

 

Slik gjør du:

Først tar du 3 dl vikingmelk og varmer dette i mikrobølgeovnen på full guffe i 5 minutter, eller på komfyrel til det får samme konsistens som en sjokoladesaus.

Avkjøl

Miks så sammen denne vikingmelken og 3 dl kremfløte til du får krem.

Sett dette i fryseren

 

Mens dette står i fryseren tar du nye 3 dl vikingmelk. Dette skal bli til karamell.

Dette gjør du ved å kjøre den ca 12 -15 minutter i microen. Stopp og rør hvert 4 minutt.

Sett i kjøleskapet til det har kroppstempratur.

 

Nå tar du isen og og rører inn karmellen.



Strø over 2 st grovt salt.

Fyll i isformer eller sett isboksen i fryseren igjen.

 

Vi serverte dette til dessert i går sammen med pistasjmuffinsene. Jeg sier bare – Det ble tomt!

 

Nå venter Sommerland, selv om det ikke er mye som minner om sommer i Danmark.

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 


#sukkerfri


#karamellis


#isoppskrift


#utenegg


#sunn


#sunnis


#oppskrift


#allergivennlig


#funksjonellmat


#helårskroppen


#livsstil


#sunhet


#sunkost


1. august 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (10)

  1. Hei!Bruker du usøtet vikingmelk til disse.PS. Dem såg veldig gode ut…skal testes 😉

  2. Skal fløten piskes til krem før man har i sjokoladesausen, og pisker de sammen?

  3. Kan man bytte ut kremfløte med den stive delen av kokosmelk? Eller har kanskje ikke det noe å si for kcalinholdet?

Comments are closed.